La Plana del Vinyet, pública

La Generalitat compra un espai per a la protecció del curs final del Gaià

query_builder   28 novembre 2020 00:00

event_note Nota de premsa

La Plana del Vinyet, pública

La Generalitat compra un espai per a la protecció del curs final del Gaià

.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat la intenció de la Generalitat de comprar els  terrenys de la Plana del Vinyet, situats al marge esquerre del riu Gaià, per tal de millorar la preservació d’aquest paratge natural emblemàtic, situat en una posició estratègica i que presenta un potencial natural, paisatgístic, cultural i social molt elevat. Aquest espai de 23 ha presenta un cert aprofitament agrícola i es troba en una posició estratègica de cara a reforçar els ecosistemes fluvials i costaners en una zona del litoral català molt pressionada pel creixement urbanístic i les infraestructures. La Plana del Vinyet presenta un interès paisatgístic, natural, cultural i social singular.

Està pràcticament aïllada respecte a infraestructures viàries i ferroviàries, i tampoc no està afectada per infraestructures urbanes o industrials. Tot plegat, ha contribuït a preservar aquesta zona dels impactes que afecten bona part dels trams baixos dels rius a Catalunya.

.
La compra permet reforçar l’espai d’interès natural de la desembocadura del Gaià que es troba just al costat i que està protegit com a refugi de fauna salvatge i com a Zona d’Especial Conservació (ZEC) de la xarxa Natura 2000 amb el nom de Costes del Tarragonès.

Més informació: nota de premsa