COMERÇ

Empresa i Coneixement obre demà la línia d'ajuts de 10 milions d'euros per a establiments d'oci nocturn i parcs infantils privats tancats des de l'agost per la Covid-19  

query_builder   25 novembre 2020 14:16

event_note Nota de premsa

COMERÇ

Empresa i Coneixement obre demà la línia d'ajuts de 10 milions d'euros per a establiments d'oci nocturn i parcs infantils privats tancats des de l'agost per la Covid-19  

  • Demà es publicarà al DOGC la convocatòria de la línia d’ajuts per a locals d’oci nocturn i parcs infantils privats, afectats per les mesures de tancament acordades l’agost passat per fer front a la pandèmia
  • Els ajuts es podran sol·licitar a partir de demà dijous a les 12h a través del Canal Empresa
  • S’hi podran acollir autònoms, microempreses i pimes dedicades a l’oci nocturn i parcs infantils privats actualment tancats en compliment de les mesures sanitàries vigents des de l’agost passat
  • Els locals d’oci nocturn de menys de 10 treballadors rebran una aportació única de 6.000 euros per establiment, que serà de 9.000 per als que tinguin 10 o més treballadors. Els parcs privats rebran un ajut de 6.000 euros

 

Els ajuts del Departament d’Empresa i Coneixement per a locals d’oci nocturn i parcs infantils privats tancats des de l’agost es podran demanar a partir de demà dijous a les 12 hores. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publicarà demà mateix la convocatòria d’aquesta línia d’ajuts, dotada amb 10 milions d’euros. Les sol·licituds es podran presentar a partir de demà a migdia de forma telemàtica, mitjançant un procediment simplificat a través del Canal Empresa.

L’objectiu d’aquestes subvencions, que s’articulen a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) és ajudar les empreses especialment afectades pels tancaments derivats de les mesures sanitàries per la Covid-19 i contribuir al manteniment dels negocis davant la disminució dràstica de facturació ocasionada pel tancament decretat.

 

Qui pot demanar aquests ajuts? 

S’hi podran acollir autònoms, microempreses i pimes dedicades a l’oci nocturn (discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle, sales de festes amb espectacle i concerts d’infància i joventut, bars musicals, karaokes i discoteques de joventut), així com els parcs infantils privats, encara afectats per les mesures de tancament acordades l’agost passat, en compliment de la resolució SLT/2782/2020.

Ajuts de 6.000 euros per als parcs infantils i entre 6.000 i 9.000 per a l’oci nocturn 

La subvenció consistirà en un pagament únic a cada beneficiari, amb una aportació única de 6.000 euros per a establiments d’oci nocturn de menys de 10 treballadors, i de 9.000 euros per a establiments de 10 o més treballadors. De la seva banda, els parcs infantils privats rebran una aportació única de 6.000 euros.

Procediment simplificat de sol·licitud

La tramitació dels nous ajuts es podrà fer a través del Canal Empresa seguint un procés simplificat que millora la usabilitat.

A diferència de les anteriors, la convocatòria no quedarà tancada quan s’arribi a l’import global de la línia, si no que els beneficiaris podran seguir formalitzant les seves sol·licituds i es generarà una base de dades amb tots els sol·licitants. Quan s’ampliï la dotació pressupostària els beneficiaris rebran l’ajut segons l’ordre de la base de dades sense haver de fer cap tràmit nou. D’aquesta manera s’atendrà a tots els sol·licitants de manera més àgil i ràpida.

Aquestes subvencions es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats, nacionals o internacionals, ja sol·licitats.

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) ha preparat un seguit de preguntes i respostes sobre aquesta línia d’ajuts, així com informació addicional i aclariments al seu web.

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________