El conseller Tremosa en la visita a la planta d'Espassera

ENERGIA

Conseller Tremosa: "No hi haurà barra lliure d'instal·lacions fotovoltaiques al Pallars Jussà"

query_builder   26 novembre 2020 17:29

event_note Nota de premsa

ENERGIA

Conseller Tremosa: "No hi haurà barra lliure d'instal·lacions fotovoltaiques al Pallars Jussà"

El conseller Tremosa en la visita a la planta d'Espassera
El conseller Tremosa en la visita a la planta d'Espassera
  • El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha visitat aquesta tarda la nova planta fotovoltaica l’Espassera, ubicada a Talarn on ha assenyalat que “plantes com aquesta obren el futur que necessitem d’energies renovables, molt adaptat a les necessitats que tenim sobre el terreny”
  • No obstant això, ha volgut adreçar un “missatge de tranquil·litat a la gent del Pallars” assenyalat que “no hi haurà en cap cas una generalització massiva i descontrolada d’instal·lacions fotovoltaiques”
El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha visitat aquesta tarda la nova planta fotovoltaica l’Espassera, ubicada a Talarn. En el marc de la visita el conseller ha assenyalat que “plantes com aquesta obren el futur que necessitem d’energies renovables, en aquest cas fotovoltaica, molt adaptat a les necessitats que tenim sobre el terreny”. En relació als diferents projectes d’instal·lació de plantes fotovoltaiques a la comarca del Pallars Jussà, ha volgut adreçar un “missatge de tranquil·litat a la gent del Pallars”, assegurant que “no hi haurà en cap cas una generalització massiva i descontrolada d’instal·lacions”  a la comarca. “No hi haurà barra lliure”, ha reblat.

En aquest sentit, ha recordat que “la Generalitat ha constituït una ponència d’energies renovables que engloba quatre conselleries, amb uns filtres molt estrictes que s’han de superar per poder arribar a construir una planta com aquesta”, i ha afegit que “es descarten molts dels projectes presentats, per raons mediambientals, per possibles afectacions econòmiques sobre el sòl o sobre el patrimoni cultural o natural”. De fet, ha assegurat que més de la meitat dels projectes eòlics presentats s’han rebutjat i el 35% dels fotovoltaics. A la comarca del Pallars Jussà s’han presentat 12 projectes a la consulta prèvia sobre la viabilitat de l’emplaçament a la ponència d’energies renovables.

La instal·lació d’Espassera, que ha visitat el conseller acompanyat dels promotors, compta amb 4.332,83 kWp de potència, ocupa 5 hectàrees de terreny, produirà uns 7 GWh d’energia elèctrica anuals —xifra que equival al consum elèctric de 2.000 habitatges—, i contribuirà a reduir 3.200 tones a l’any de CO2. El projecte està integrat en l’entorn, amb una impacte paisatgístic i ambiental minimitzat, i no ha suposat la construcció ni estesa de noves línies elèctriques, ja que aprofita les infraestructures elèctriques ja existents. La planta només resta pendent de la connexió a la xarxa elèctrica per començar a operar.

La posada en marxa d’instal·lacions com la planta fotovoltaica de l’Espassera contribueixen a la transició que viu Catalunya cap a un nou model energètic més net, sostenible i democràtic. L’objectiu és assolir una economia i una societat completament descarbonitzades l’any 2050, i això implica un major aprofitament dels recursos energètics renovables de què disposa el país. L’energia solar fotovoltaica, ja sigui en instal·lacions en cobertes per a l’autoconsum o en plantes solars sobre el terreny, és un dels eixos estratègics del nou model energètic de Catalunya.

 

Segueix-nos a les xarxes _____________________________________ 

Twitter @empresacat | @coneixementcat | @energiacat 

2  

Imatges

El conseller Tremosa en la visita a la planta d'Espassera

El conseller Tremosa en la visita a la planta d'Espassera 255

El conseller Tremosa en la visita a la planta d'Espassera 2

El conseller Tremosa en la visita a la planta d'Espassera 2 320