Foto

Conseller Sàmper: "L'exemple de Vic és molt important perquè és la pauta d'on pot partir la creació del sistema de seguretat integral de Catalunya"

query_builder   27 novembre 2020 13:26

event_note Nota de premsa

Conseller Sàmper: "L'exemple de Vic és molt important perquè és la pauta d'on pot partir la creació del sistema de seguretat integral de Catalunya"

Foto Vic

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha participat avui a la Junta Local de Seguretat de Vic, presidida per l’alcaldessa de la ciutat, Anna Erra.

Al sortir de la reunió, Sàmper ha destacat que la “coordinació que hi ha entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Local amb l’aportació que fa al sistema de seguretat el cos de Bombers és modèlica” i ha felicitat tot el dispositiu de seguretat de la ciutat “començant per la pròpia alcaldessa que és qui el mana”.  

El conseller ha explicat que estudis tècnics ens diuen que “si tinguéssim la possibilitat, amb una llei integral de policia de coordinar tots els cossos de seguretat des d’una única coordinació, sense afegir ni un sol efectiu més, tindríem un increment d’entre un 25 i un 30% d’eficàcia”. “L’exemple de Vic és molt important perquè és la pauta d’on pot partir aquesta il·lusió de fer aquest sistema de seguretat global i integral de Catalunya” ha afegit. 

En aquest sentit, Sàmper ha dit que “és la junta de seguretat local d’on me’n vaig més content pel somni que tinc jo com a conseller de tirar endavant el projecte de llei integral de la policia a Catalunya perquè tant important és la feina que fan uns com la que fan els altres i ara amb el tema de la Covid s’està veient de forma molt clara la importància i rellevància de la policia local amb la seva gestió”. 

D’altra banda, el titular d’interior també ha posat en valor que els índexs delinqüencials de Vic han baixat, com ha passat a tot Catalunya pels efectes de la Covid, però a la ciutat de Vic ho han fet de forma especial justament per aquesta coordinació entre policia local i mossos d’esquadra. 

Per la seva banda, l’alcaldessa de Vic ha valorat “molt positivament” la Junta de Seguretat i també ha destacat la “molt bona feina de coordinació de tots els cossos de seguretat que actuen a la ciutat”.

La reunió, que ha tingut lloc a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Vic, també ha comptat amb la presència de la delegada territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps; el director general de la Policia, Pere Ferrer; el director general d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí; el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior a la Catalunya Central, Eduard Freixedes, el comissari cap de la Regió Policial Central, Josep Lluís Rossell; i l’inspector cap de l’ABP Osona, Joan Salamaña, entre d’altres autoritats.

En la visita a la capital de la comarca d’Osona, Sàmper també ha visitat la seu de l’Ajuntament, on ha signat el llibre d’Honor de la ciutat i les instal·lacions de la Comissaria de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de Vic.