- Comencen dilluns 30 de novembre i s’estendran durant dues setmanes
- Es faran proves de detecció de la COVID-19 a persones asimptomàtiques de més de 16 anys, amb independència del municipi on resideixin
query_builder 27 novembre 2020 14:52
event_note Nota de premsa
En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la COVID-19 a Catalunya, dilluns vinent s’inicien cribratges intensius en diferents municipis de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran. Les proves tindran lloc a El Pont de Suert, La Pobla de Segur, Sort, Tremp, La Seu d'Urgell, Oliana, Llavorsí, Vilaller, Senterada, La Pobleta de Bellveí, Tírvia, Ribera de Cardós, Salàs de Pallars, Vall de Boí, Organyà, Isona, Esterri d'Àneu, Coll de Nargó i Rialp.
Les dates i espais de les proves són les següents:
Setmana del 30 de novembre al 6 de desembre:
Setmana del 7 al 13 de desembre:
La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, sense importar el municipi on resideixin, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La tècnica a utilitzar serà el test antigènic ràpid (TAR).
L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.
Els cribratges intensius de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran compten amb la col·laboració dels ajuntaments implicats, l’Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública.
Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària (CAP) i als centres d'urgències d'atenció primària (CUAP).