ara

A l'exposició "Les portades d'una dècada. 10 anys de l'Ara"

El director general de Difusió elogia un periodisme amb bonhomia i que fuig del cinisme

query_builder   1 desembre 2020 13:17

event_note Nota de premsa

A l'exposició "Les portades d'una dècada. 10 anys de l'Ara"

El director general de Difusió elogia un periodisme amb bonhomia i que fuig del cinisme

El director general de Difusió, Jordi del Río, ha elogiat, fent referència al pensament del gran periodista Ryszard Kapúscinski, un periodisme amb bonhomia i que fuig del cinisme, en la inauguració de l’exposició “Les portades d’una dècada. 10 anys de l’Ara”, amb motiu del desè aniversari del diari, que es pot visitar fins al 31 de gener del 2021 al Jardí del Palau Robert.
ara
Al seu torn, la directora del diari, Ester Vera, ha incidit en la mateixa idea: l'Ara el composen un equip de gent intel·ligent que tria veure el món amb una certa ingenuïtat; un equip competent i cohesionat que aposta per la innovació. “Les 68 portades que il·lustren la dècada de l'ARA – ha afirmat en son una bona mostra”.

També han assistit a l’acte el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Miquel Gamisans; la directora d’Art del diari, Cristina Córdoba, i el director de fotografia, Xavier Bertral.

Les 68 portades del diari Ara en gran format que s’exhibeixen al Jardí són propostes d’impacte, creatives i atrevides que reflecteixen amb força els principals esdeveniments de l’última dècada, de gran densitat i rellevància informativa.

La portada, la pàgina més important des d’un punt de vista periodístic d’un diari és, a l’Ara, un element essencial, molt cuidat estèticament i conceptualment. Ho és des del primer número, el 28 de novembre del 2010. Precisament l’exposició s’inicia amb la portada del primer número, en la qual són protagonistes el doctor Moisès Broggi i Graciela Noguera (ell, 102 anys; ella, la primera catalana del 2010). La mostra es clou amb una portada d’un dels elements que forma part de l’ADN de l’Ara, els diaris d’autor, en els quals les imatges que acompanyen les notícies són obres d’un artista; en aquest cas, es tracta de la portada il·lustrada per Jaume Plensa.

“Les portades d’una dècada. 10 anys de l’Ara” recorden esdeveniments transcendentals: la xacra del terrorisme jihadista, la lluita contra el canvi climàtic, l'eclosió del MeToo, un tsunami al Japó, el drama dels refugiats al Mediterrani i la pandèmia del coronavirus a tot el món. Un decenni en què hem vist des del primer president negre dels Estats Units fins al Brexit, des de la caiguda de Jordi Pujol fins a la fi d'ETA, des del primer expapa fins a la mort de Bin Laden, des del procés independentista fins al moviment dels indignats, des del millor Barça de la història fins a la fi dels toros com a espectacle.

Tot això, i molt més, ens “expliquen” amb poques paraules les portades de l’Ara, resultat d’una feina col·lectiva, en què han participat, a més de nombrosos periodistes i dissenyadors de l’Ara, fotògrafs del diari, d’agències internacionals, i també il·lustradors consagrats i emergents.