Salut fa els dissabtes 5 i 12 de desembre cribratges intensius a Begues per detectar contagis de COVID-19

query_builder   3 desembre 2020 09:30

event_note Nota de premsa

Salut fa els dissabtes 5 i 12 de desembre cribratges intensius a Begues per detectar contagis de COVID-19

  • La intervenció es farà únicament durant tota la jornada dels dissabtes 5 i 12 de desembre al CAP Begues
  • Es faran proves PCR a la població asimptomàtica a partir de 16 anys
Els dissabtes 5 i 12 de desembre, el Departament de Salut posa en marxa al municipi de Begues un cribratge intensiu per detectar possibles contagis de COVID-19 entre la població a partir de 16 anys.

Es tracta d’una estratègia conjunta en la lluita contra la COVID-19 del Departament de Salut amb l’Atenció Primària Metropolitana Sud de l’Institut Català de la Salut, també amb la col·laboració de l’ajuntament del municipi i el Servei de Vigilància Epidemiològica.

Aquesta estratègia està basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió. Al CAP s’hi organitza un punt de cribratge on s’hi prendran mostres per a PCR a població asimptomàtica a partir de 16 anys. És motiu d’exclusió aquelles persones que: presenten símptomes compatibles amb la COVID-19, les persones identificades com a contactes estrets d’un cas positiu per COVID-19 i aquelles persones a qui se’ls ha fet qualsevol prova amb diagnòstic de COVID-19 positiu en els darrers 3 mesos.

En el cas que el resultat de la prova sigui negatiu, l’usuari rebrà un missatge de text i en el cas que sigui positiu, se’l trucarà. També es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut. És important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits i no cal demanar cita prèvia.

El Departament de Salut convida la ciutadania a participar activament en aquestes proves, que es fan per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

RECORDATORI 

ACTE: 

Cribratge intensiu a la població

DIA: 

Dissabtes 5 i 12 de desembre 

HORA: 

De 8 a 18.30 h

LLOC: 

Centre d’Atenció Primària Begues, c. Ferran Muñoz, 2