Reunió alcaldes Terres de l'Ebre

Solé es reuneix amb alcaldes i alcaldesses de les Terres de l'Ebre per abordar l'organització de les eleccions del 14F

query_builder   2 desembre 2020 11:59

event_note Nota de premsa

Solé es reuneix amb alcaldes i alcaldesses de les Terres de l'Ebre per abordar l'organització de les eleccions del 14F

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, s’ha reunit aquest matí amb el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, i els alcaldes i alcaldesses del territori per posar en comú les qüestions a tenir en compte en l’organització de les eleccions al Parlament del proper 14 de febrer.

Reunió alcaldes Terres de l'Ebre

Solé ha traslladat als representants municipals les mesures aprovades fins ara pel PROCICAT d’adequació dels espais electorals i ha agraït l'esforç afegit que faran els consistoris per fer possibles les eleccions en context de COVID-19. El document contempla prioritzar locals alternatius als centres educatius, com pavellons i espais amplis, evitant centres sanitaris i de caràcter residencial per no posar en risc les persones vulnerables. Altres aspectes recollits en aquest document especifiquen la necessitat de desinfecció dels col·legis electorals o la possibilitat de disposar de punts d’accés i de sortida diferents.

La trobada ha comptat també amb la participació del secretari de Transparència i Govern Obert, Jordi Foz i el director general de Participació Ciutadana i Processos Electorals, Ismael Peña-López.

El conseller Solé ha iniciat aquesta ronda de trobades amb alcaldes i alcaldesses d’arreu del país amb reunions, fins ara, amb representants locals de l’Alt Pirineu i Aran, la zona de Lleida i les poblacions de l’àrea metropolitana de Barcelona amb més 50.000 habitants. Aquesta tarda, a més, Solé es reunirà també amb alcaldes i alcaldesses del Camp de Tarragona.

El Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, mitjançant la Subdirecció de Processos Electorals i Qualitat Democràtica, treballa des de fa mesos per garantir el dret a vot de tota la ciutadania d’una manera segura i amb legitimitat democràtica segons el marc jurídic vigent.