Palau Robert

L'exposició, que apropa el feminisme a la ciutadania, es pot visitar fins al 8 de desembre al Palau Robert

"Feminista havies de ser" supera les 70.000 visites al Palau Robert abans d'iniciar la seva itinerància

query_builder   4 desembre 2020 11:07

event_note Nota de premsa

L'exposició, que apropa el feminisme a la ciutadania, es pot visitar fins al 8 de desembre al Palau Robert

"Feminista havies de ser" supera les 70.000 visites al Palau Robert abans d'iniciar la seva itinerància

L’exposició “Feminista havies de ser” ha rebut més de 70.000 visites d’ençà de la seva obertura el 22 de setembre d’enguany, i es pot visitar fins al 8 de desembre a la sala 3 del Palau Robert, coincidint amb el pont de la Puríssima.
Palau Robert
La comissària de l’exposició Natza Farré fa aquesta valoració de l’experiència viscuda: “Quan em demanaven quin era l’objectiu de l’exposició, deia que es tractava d’apropar el feminisme a la ciutadania i de proporcionar eines per eliminar els masclismes que ens envolten. No puc estar més contenta, doncs, perquè desenes de milers de persones, fins a 70.000, han vingut al Palau Robert a veure-la i n’han sigut còmplices, perquè ha funcionat el boca-orella, perquè les xarxes i els mitjans s’han fet un fart de parlar de feminisme. En plena pandèmia, s’ha fet més certa que mai la sentència que acompanya una de les sales de l’exposició: ‘L’esperança és una acció radical’. Espero que aquesta complicitat segueixi al Castell de Cornellà de Llobregat, on aterrarà en començar el 2021, i al llarg de la seva itinerància arreu del país”.

El Palau Robert, degut al gran èxit de públic i al ressò aconseguit per aquesta proposta, promou la itinerància de l’exposició per diverses localitats de Catalunya per difondre el missatge que cal avançar en la igualtat efectiva entre dones i homes i eliminar la discriminació per raons de sexe. La primera itinerància es farà a mitjan gener, a la ciutat de Cornellà de Llobregat, on es podrà visitar a les instal·lacions del Castell.

Durant els mesos d’obertura de l’exposició s’han presentat diverses activitats programades per la professora universitària Núria Vergés i Bosch i la poeta Mireia Calafell Obiol. Les activitats, organitzades els dies 23 de setembre, 7 i 28 d’octubre i 18 i 25 de novembre, s’han pogut seguir presencialment, en la majoria dels casos, i també en streaming al canal de YouTube del Palau Robert, on han rebut a prop de 1.500 visualitzacions.