El conseller Tremosa aquest matí en el programa

Conseller Tremosa: "No vull que morin les empreses del país"

query_builder   4 desembre 2020 11:02

event_note Nota de premsa

Conseller Tremosa: "No vull que morin les empreses del país"

  • En una entrevista al programa “Cafè d’Idees” de Ràdio4, el conseller d’Empresa i Coneixement afirma que “cal trobar un equilibri entre la prohibició total i la mobilitat total”
  • Denuncia que “l’estat s’ha retirat de Catalunya desatenent inversions clau” per al país durant dècades
El conseller Tremosa aquest matí en el programa
El conseller Tremosa aquest matí en el programa

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha afirmat avui que “no vull que morin les empreses del país” i que per això “cal trobar un equilibri entre la prohibició total i la mobilitat total”. “Aquesta situació no és culpa d’un bar, d’un restaurant, d’un hotel o del metro, si no de la mobilitat que propicia l’augment de contactes i el risc que avanci el contagi”, ha afirmat en una entrevista al programa “Cafè d’Idees” de Ràdio4. 

Durant la conversa amb Gemma Nierga el conseller Tremosa ha explicat que ahir es va reunir amb els representants dels centres comercials, després que el Procicat acordés mantenir la primera fase del pla de reobertura que manté els centres comercials tancats. “La interlocució amb el sector és constant” ha afirmat, i ha reconegut que “la part més dura de la meva feina és parlar amb les empreses afectades pels tancaments”. El conseller ha recordat en aquest sentit que des del Departament d’Empresa i Coneixement “s’han injectat 240 milions d’euros” des que va començar la pandèmia per intentar pal·liar els efectes de les restriccions als sectors empresarials més afectats, com el turisme, la restauració o el comerç.

Sobre la recuperació econòmica, Ramon Tremosa ha volgut llençar un missatge de confiança, “pel talent empresarial i el potencial de Catalunya”, que està evidenciant el treball de recerca i captació de projectes per als fons europeus NextGenerationEU. “Per poc que aquests fons puguin arribar, seran una font de riquesa extraordinària, i tindrem un futur realment extraordinari”.

El titular d’Empresa i Coneixement ha mostrat el seu “escepticisme” amb els pressupostos generals de l’estat perquè, ha recordat,  “com que sempre,  hi ha anunciades inversions que no arriben”. “És l’estat qui s’ha retirat de Catalunya desatenent inversions claus per al país”, ha denunciat.

 

Segueix-nos a les xarxes

_________________________________________________________ 

Twitter@empresacat | @coneixementcat