cientific

El Govern autoritza aportacions per valor de 8'6 milions d'euros al programa Beatriu de Pinós d'incorporació de personal investigador qualificat

query_builder   9 desembre 2020 15:23

event_note Nota de premsa

El Govern autoritza aportacions per valor de 8'6 milions d'euros al programa Beatriu de Pinós d'incorporació de personal investigador qualificat

El Govern ha acordat autoritzar 8.658.000 euros amb càrrec als pressupostos de 2021 a 2023 per atendre la convocatòria 2020 dels ajuts Beatriu de Pinós per a la incorporació de personal investigador post-doctoral al sistema català de ciència i tecnologia.

 

L’autorització al Departament d’Empresa i Coneixement, competent en matèria d’universitats i recerca, es realitza per mitjà de la partida de transferències a l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). Les aportacions es concretaran en tres transferències per valor de 2.886.000 euros al llarg dels exercicis 2021, 2022 i 2023.

 

El programa Beatriu de Pinós, iniciat l’any 2005, concedeix ajuts per a la contractació de personal investigador postdoctoral a les universitats, centres de recerca i fundacions hospitalàries de Catalunya. Aquests ajuts permeten incorporar personal investigador altament qualificat i amb experiència internacional al sistema català de recerca.

 

Els investigadors reben per part de l’AGAUR suport i formació per ampliar les seves competències transversals i millorar les perspectives de carrera. Amb aquesta finalitat, el programa promou les col·laboracions multidisciplinàries, especialment amb entitats del sector públic, per crear sinèrgies i millorar l’impacte de la recerca.