Salut impulsa nous cribratges intensius en 6 municipis de la Regió Metropolitana Nord

query_builder   9 desembre 2020 14:12

event_note Nota de premsa

Salut impulsa nous cribratges intensius en 6 municipis de la Regió Metropolitana Nord

  • S’han iniciat avui i la majoria acabarà dissabte
  • Es van detectar 135 positius a les proves fetes la setmana passada
En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la COVID-19 a Catalunya, aquesta setmana es fan nous cribratges intensius a 6 municipis de la Regió Sanitària Metropolitana Nord. Concretament a Badalona, Sant Adrià de Besòs, les Franqueses del Vallès, Granollers, Rubí i Sabadell. En les poblacions més grans els cribratges se centren només en un o dos barris i/o àrees bàsiques de salut. En alguns casos com Badalona, Granollers, Rubí o Sabadell ja s’han fet cribratges en setmanes anteriors i ara es crida a un altre sector de la població.
Les proves es fan en espais propis de Salut i espais cedits pels ajuntaments dels diferents municipis que, a més, col·laboren de forma molt activa en la difusió i promoció dels cribratges.

L’actuació preventiva va dirigida a la població de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La tècnica que s’utilitza és el test antigènic ràpid (TAR) o la prova PCR.

Salut fa una crida a la ciutadania a participar en aquestes proves per detectar possibles contagis de la COVID-19 i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes persones no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

La setmana passada, 19.713 proves i 135 positius
Durant la segona setmana (del 30 de novembre al 6 de desembre) de cribratges intensius a la Metropolitana Nord, es van fer un total de 19.713 proves per a la detecció de la COVID-19 en 8 municipis diferents i s’hi van detectar 135 casos positius.

Aquests són els resultats per poblacions:

Municipi Proves Positius
Canovelles-Granollers 3.175 12
Santa Coloma de Gramenet (Fondo) 1.080 20
Sabadell (Ca n’Amiguet) 1.254 9
Sabadell (Can Puiggener) 295 6
Sabadell (Torre-romeu) 94 1
Sabadell (Poblenou) 132 0
Ripollet 1.542 7
Santa Perpètua de Mogoda 5.489 7
Badalona (Sant Roc) 1.856 23
Terrassa (Can Parellada) 1.180 3
Terrassa (Ca n’Anglada) 3.616 47
Total Metropolitana Nord 19.713 135

El Departament de Salut agraeix la col·laboració dels ajuntaments en l’organització i promoció activa dels cribratges que s’estan fent als seus municipis; així com la implicació de l’Institut Català de la Salut, els proveïdors del territori, el Servei de Vigilància Epidemiològica i el Banc de Sang i Teixits. L’esforç de tots és determinant per desplegar amb èxit l’estratègia de sortir el carrer per anar a buscar el virus.