Salut fa 18.000 proves de COVID-19 en els cribratges intensius de la darrera setmana a la Regió Metropolitana Nord

query_builder   17 desembre 2020 14:29

event_note Nota de premsa

Salut fa 18.000 proves de COVID-19 en els cribratges intensius de la darrera setmana a la Regió Metropolitana Nord

  • Aquests dies es reforça l’estratègia als barris de Llefià i La Salut, de Badalona, i a Can Puiggener, de Sabadell
La Regió Sanitària Metropolitana Nord continua desplegant l’estratègia dels cribratges intensius al territori contra la COVID-19. Durant la setmana del 7 al 13 de desembre es van fer un total de 17.934 proves en 6 municipis i s’hi van detectar 113 casos positius. L’efectivitat dels cribratges no només és important per a la detecció de positius sinó també per a la identificació i el seguiment dels seus contactes, determinant per tallar la cadena de transmissió de la COVID-19.

Els cribratges es van fer amb PCR o testos antigènics ràpids a les localitats de Badalona, Sabadell, Sant Adrià de Besòs, les Franqueses del Vallès, Granollers i Rubí. (Vegeu a la taula de sota els resultats per municipi.)

En el cas de Badalona, per arribar al màxim de població possible, aquesta setmana s’ha prorrogat el cribratge dirigit a la ciutadania de més de 16 anys que viu a la zona d’influència del CAP Llefià i del CAP La Salut. L’operativa és doble: d’una banda es continuen fent proves (testos antigènics ràpids) al Palau Municipal d’Esports, des del dimarts fins al dissabte, en horari de 14 a 21 h els dies laborables, i el dissabte de 9 a 14 h i de 15 a 19 h. D’altra banda, professionals sanitaris es desplacen aquests dies a uns blocs de pisos concrets del barri de Llefià, per fer-hi les proves als veïns.

A Sabadell també s’ha intensificat l’estratègia de cribratge al barri de Can Puiggener per reforçar l’actuació que ja es va fer els dies 30 de novembre i 1 de desembre al Centre Cívic de la plaça del Primer de Maig, 1. Així doncs, durant els dies 17, 18, 20 i 21 de desembre es duu a terme un nou cribratge en aquest Centre Cívic. Des de l’Equip d’Atenció Primària s’estan fent accions directes amb els líders veïnals de la zona per animar a la participació.

Salut recorda la importància de participar en aquestes proves per detectar possibles contagis de la COVID-19 i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes persones no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la necessitat de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Aquests són els resultats de les proves fetes durant la setmana passada:

Municipi 

Proves 

Positius 

Badalona (Llefià-La Salut) 

4.126 

37 

Sabadell (Sabadell Sud) 

1.035 

12 

Sant Adrià de Besòs 

3.674 

27 

Les Franqueses-Granollers 

2.678 

1 

Rubí (CAP Mútua) 

6.421 

36 

Total Metropolitana Nord 

17.934 

113 

El Departament de Salut agraeix la col·laboració dels ajuntaments en l’organització i promoció activa dels cribratges que s’estan fent als seus municipis; així com la implicació de l’Institut Català de la Salut, Mútua Terrassa, el Servei de Vigilància Epidemiològica i el Banc de Sang i Teixits.