Logo Polis

La Direcció General de Transports i Mobilitat ha estat seleccionada per formar part del Comitè de Direcció de POLIS

query_builder   19 desembre 2020 11:03

event_note Nota de premsa

La Direcció General de Transports i Mobilitat ha estat seleccionada per formar part del Comitè de Direcció de POLIS

  • El comitè està format per 12 membres i es renova cada tres anys
  • POLIS és la xarxa líder de ciutats i regions europees que treballen juntes per desenvolupar tecnologies i polítiques innovadores per al transport local i regional, amb més de 80 socis distribuïts per tot Europa

L’Assemblea General Anual de la Xarxa de ciutats i regions, POLIS, ha decidit els nous membres del seu Comitè de Direcció i la Direcció General de Transports i Mobilitat ha estat seleccionada per formar-ne part.

POLIS és la xarxa líder de ciutats i regions europees que treballen juntes per desenvolupar tecnologies i polítiques innovadores per al transport local i regional, amb més de 80 socis distribuïts per tot Europa. El Comitè de Direcció està format per 12 membres que s’encarreguen conjuntament de l’orientació i supervisió del pressupost i les polítiques de POLIS, la supervisió general de les activitats de la secretaria i dels grups de treball i la representació externa de POLIS. El president és elegit per un any, renovable una vegada, mentre que els membres del Comitè de Direcció són elegits per tres anys.

Pel director de Transports i Mobilitat, David Saldoni, “és una molt bona oportunitat ja que la presència internacional és molt positiva perquè a banda d’aprendre i aportar, ens situa al centre i ens posiciona.

La resta de membres del Comitè són: Ile-de-France Mobilités, Transport for Greater Manchester, BKK Centre for Budapest Transport, London European Partnership for Transport, EMT Madrid, City of Stockholm, entre d’altres.

Els objectius de POLIS són:

  • Ser una xarxa europea directa per a qüestions de mobilitat urbana i regional

Des de 1989, les autoritats locals i regionals europees treballen juntes dins de POLIS per promoure la mobilitat sostenible mitjançant el desplegament de solucions de transport innovadores.

  • L’intercanvi de coneixement

Millorar el transport local mitjançant estratègies integrades que abordin les dimensions econòmiques, socials i ambientals del transport. Amb aquesta finalitat, donem suport a l'intercanvi d'experiències i la transferència de coneixement entre les autoritats locals i regionals europees. També facilitem el diàleg entre les autoritats locals i regionals i altres parts interessades en la mobilitat, com ara la indústria, els centres de recerca i les universitats, i les ONG.

  • Accés a la recerca i la innovació europea

Fomentem la cooperació i les associacions a tot Europa amb l’objectiu de fer accessible la recerca i la innovació en transport a les ciutats i regions. És per això que donem suport activament a la participació dels nostres membres en projectes europeus. La nostra experiència ens permet crear un marc que faciliti el diàleg i l’intercanvi entre les autoritats locals, la comunitat investigadora del transport i la indústria.

  • Informació i diàleg constant i directe

A POLIS ens esforcem per proporcionar la informació i les eines necessàries per fer realitat la mobilitat sostenible. Els representants polítics dels membres de POLIS es reuneixen regularment dins del grup polític POLIS i mantenen un diàleg amb les institucions europees.

A l’Assemblea, la DGTM també s’ha adherit al decàleg de mobilitat sostenible 'The Urban Green Deal Makers' conjuntament amb altres ciutats i regions com Lisboa, Londres, Madrid, Paris, Roma, Rotterdam, Brussel·les, entre d’altres.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 362