Patrulles de seguretat ciutadana

Desactivada a Barcelona una ocupació delinqüencial en el marc del Pla d'actuació Tremall on vivien multireincidents

query_builder   19 desembre 2020 11:30

event_note Nota de premsa

Desactivada a Barcelona una ocupació delinqüencial en el marc del Pla d'actuació Tremall on vivien multireincidents

· A requeriment del jutjat d’instrucció número 18 de Barcelona, ahir al matí es va procedir al desnonament d’aquest local que estava ocupat des de feia temps per persones que reiteradament delinquien
· En una altra actuació, emmarcada en aquest dispositiu contra la multireincidència, dijous a la tarda es van detenir 9 persones que acumulen 139 antecedents policials

En el marc del Pla d’Actuació Tremall de lluita contra la multireincidència que opera a la ciutat, ahir es va desactivar un local ocupat il·legalment per persones que reiteradament cometen furts i robatoris violents. Aquesta ocupació delinqüencial que ahir es va desnonar a requeriment del jutjat d’instrucció número 18 de Barcelona formava part del cens que els Mossos d’Esquadra han realitzat sobre aquest tipus d’ocupacions. 

Ahir la matí, la comitiva judicial es va desplaçar fins al carrer Pintor Mir per tal de procedir al llançament judicial. A l’interior del local no hi havia cap de les persones que habitual viuen o utilitzen aquest espai. El local es va lliurar a la propietat que ja havia denunciat els fets per ocupació il·legal.

En el marc del Tremall, es preveu el control intensiu de pisos i locals que poden estar ocupats per delinqüents multireincidents que els utilitzen per dormir i com a punt d’emmagatzematge d’objectes que sostreuen. Es tracta de detectar i actuar, sempre en el marc de la legalitat vigent, sobre les ocupacions delinqüencials. Des que es va posar en marxa el Tremall, el passat mes de juny, s’han neutralitzat  diversos pisos on s’havia detectat activitat delinqüencial. Actualment hi ha un total de 37 immobles d’interès policial relacionats amb aquest pla.

Els Mossos d’Esquadra realitzen patrullatges uniformats i de paisà a l’entorn d’aquests espais per tal de millorar la seguretat i la percepció dels veïns i veïnes que viuen al voltant d’aquests llocs i recopilar el màxim d’informació per acreditar l’activitat delinqüencial que realitzen les persones que ocupen aquests immobles. Els agents treballen fent dispositius policials de saturació i control per reduir actes d’incivisme i situacions d’inseguretat.


9 detinguts amb 139 antecedents detinguts en una tarda

 Agents del Grup de delinqüència Urbana van realitzar dijous al vespre un dispositiu al centre de Barcelona per detectar i neutralitzar possibles lladres que operen de manera reiterada per furtar o robar a vianants de la ciutat. L’operatiu es va saldar amb un balanç de nou detinguts, tres van quedar arrestats perquè tenien ordres de recerca i detenció per fets comesos anteriorment, i la resta van ser detinguts pels agents desplegats a la zona per delictes in fraganti. En aquests casos, la presència policial no uniformada va detectar els lladres i va poder evitar fins a tres furts.

Entre tots els detinguts acumulen 139 antecedents policials. En un dels casos, van quedar denunciats tres homes per un delicte de furt quan estaven sostraient productes d’uns grans magatzems. Dues d’aquestes persones van acabar detingudes també. Una tenia un requeriment judicial de recerca, detenció i ingrés a presó per un delicte de furt i l’altre per un delicte de receptació d’un telèfon mòbil que portava amagat. 

En dues actuacions més, els agents de paisà van detenir quatre lladres multireincidents per dos delictes de furts. Els agents van sorprendre a dos d’ells quan estaven furtant a una dona que carregava bosses de compra de regals de Nadal al seu vehicle per valor de 4.000 euros. La ràpida actuació policial va permetre la detenció de les dues persones i va evitar que la víctima es quedés sense els regals que acabava de comprar.

En el darrer cas es van interceptar dos lladres amb la roba que acabaven de furtar d’uns grans magatzems. Els dos detinguts portaven la roba amb les etiquetes i estris per treure les alarmes.

Els detinguts passaran a disposició judicial durant les properes hores.