Extraescolars

Educació ha rebut 3.028 sol·licituds d'ajuts pel sector de les extraescolars i del lleure educatiu

query_builder   21 desembre 2020 10:06

event_note Nota de premsa

Educació ha rebut 3.028 sol·licituds d'ajuts pel sector de les extraescolars i del lleure educatiu

  • Les sol·licituds s’han pogut presentar fins l’11 de desembre, per tal de pal·liar els perjudicis ocasionats per la pandèmia

 

  • Les peticions ja s’han resolt 10 dies després d’acabar el termini, i en pocs dies es procedirà al pagament
Extraescolars

El Departament d’Educació ha rebut un total de 3.028 sol·licituds d’ajuts pel sector de les activitats extraescolars i del lleure educatiu. La presentació de sol·licituds es va obrir el passat 3 de desembre i es va tancar l’11 del mateix mes. En aquest període, han demanat ajuts 3.028 entitats, empreses o persones treballadores autònomes.

 

Les peticions presentades ja s’han resolt 10 dies després d’acabar el termini, i només falten les que estan pendents que els beneficiaris aportin documentació, que són 107. Un cop resoltes les sol·licituds es procedirà al pagament dels ajuts, que s’efectuarà en pocs dies. A data d’avui, les 2.921 resoltes suposen 8.123.500 euros.

 

Les 3.028 sol·licituds presentades corresponen a les següents modalitats establertes da la convocatòria:

 

  • 74 sol·licituds per l’ajut per cada centre o agrupament adscrit, en el cas de federacions i coordinadores d’entitats, així com entitats no federades, inscrites al Cens d’Entitats Juvenils de la Direcció General de Joventut, que realitzen activitats de cap de setmana. S’estableixen 500 euros per entitat.
  • 704 peticions per l’ajut per a professionals autònoms, empreses i altres entitats que realitzen activitats extraescolars i de lleure educatiu entre setmana. Amb 3.500 euros per sol·licitant.
  • 250 sol·licituds per l’ajut per a entitats privades titulars o gestores d’instal·lacions juvenils inscrites al Registre de la Direcció General de Joventut. S’estableixen 5.000 euros per sol·licitant.

 

L’objectiu de la convocatòria és pal·liar els perjudicis que la pandèmia ha pogut ocasionar a les entitats, empreses i persones treballadores autònomes amb la finalitat d’afavorir la sostenibilitat econòmica del sector.

 

El formulari de sol·licitud s’ha pogut fer des de l’apartat Tràmits del web de la Generalitat de Catalunya (http://tramits.gencat.cat) i des del web del Departament d'Educació. Els sol·licitants han hagut d’ emplenar, signar i enviar el formulari electrònic de sol·licitud, sense necessitat de presentar cap document. La resolució de la prestació s’ha publicat al Tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat (http://tauler.gencat.cat).

 

 

21 de desembre de 2020