El Govern nomena a Francesc Gòdia president del Banc de Sang i Teixits

query_builder   22 desembre 2020 14:50

event_note Nota de premsa

El Govern nomena a Francesc Gòdia president del Banc de Sang i Teixits

  • Substitueix a Manel Peiró, qui continua com a vocal i culmina set anys al capdavant del màxim òrgan de govern del Banc de Sang i de Teixits (BST)
  • Gòdia és catedràtic d’Enginyeria Química i membre del Consell d'Administració del BST des de fa nou anys

Francesc Gòdia i Casablanca ha assumit la presidència del Consell d’Administració del Banc de Sang i Teixits (BST). Va ser nomenat el passat dimarts 15 de desembre per Acord de Govern.

Gòdia, sabadellenc i membre del Consell d’Administració del BST des del 2011, és doctor en Química per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i catedràtic d’Enginyeria Química per la mateixa institució. Actualment és membre també de l’Executive Committee de la European Society of Animal Cell Technology, vicepresident de l’Executive Board de la European Federation of Biotechnology i president de la Fundació Parc Taulí.

El nou president substitueix a Manel Peiró i Posadas, qui deixa el càrrec després de set anys i mig al capdavant del Consell d’Administració, on continuarà com a vocal. Sota el seu mandat s’ha consolidat un únic banc de teixits per a tot Catalunya i s’ha desenvolupat la plataforma de teràpia cel·lular, entre d’altres fites.

El BST és una empresa pública del Departament de Salut i es troba adscrita al Servei Català de la Salut. L’ens es regeix pels principis de Bon Govern de les Empreses Públiques i Consorcis. D’acord amb el Codi del Bon Govern, tots els membres del Consell d’Administració són independents de qualsevol funció executiva en l’organització. El BST té com a missió garantir l’abastament i el bon ús de la sang i els teixits a Catalunya, i és el centre de referència en immunologia diagnòstica i en desenvolupament de teràpies avançades.