:

La Yinara, de Constantí, primer nadó del 2021 a Catalunya

query_builder   1 gener 2021 12:41

event_note Nota de premsa

La Yinara, de Constantí, primer nadó del 2021 a Catalunya

Foto de la Yinara i dels seus pares.

La Yinara Carmona Jiménez és el primer nadó de 2021 nascut a Catalunya. La Yinara ha pesat 3,150 kg i va néixer a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona quan tot just passava la mitjanit. Aquest matí, arran de la pandèmia i per garantir les mesures de seguretat, no hi ha hagut la tradicional visita institucional al centre sanitari.

Els seus pares, l’Aleix i la Carmen, han manifestat estar molt contents pel naixement de la Yinara, tot  i que no esperaven que nasqués aquest dia, sinó demà dia 2. El nom escollit del primer nadó de l’any és en record a una germana petita de la mare que va morir.

Naixements a altres regions sanitàries
El primer nadó de 2021 nascut a les comarques de Girona ha estat l’Aday, fill de l’Alba i de l’Aitor, que va néixer a les 00:45 a l’Hospital de Palamós. Ha pesat 3,21 kg.

A la regió sanitària de la Catalunya Central, el primer naixement de l’any ha estat el de l’Arnau, a les 0:16h, a l’Hospital Universitari d’Igualada. Ha pesat 2,390 kg.

A la demarcació de Lleida, el primer nadó ha estat l'Arlet, de Guissona, filla de l’Ariadna i d’en Pol i nascuda a les 1.04h a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova. Ha pesat 3,29 kg.

El primer nadó a la ciutat de Barcelona ha estat la Inés Valeria, filla de l’Alisson i del Kevin, i nascuda quan passaven dos minuts de les 12 de la nit a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron amb un pes de 2,79 kg.

A la regió sanitària metropolitana nord, el primer nadó va ser en Ricardo, que va néixer a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona a les 0:18h. Va pesar, 3,5 kg.

Per últim, a la regió sanitària metropolitana sud, el primer nadó va ser l’Alejandra, filla de la Manuela i de l’Edgar. Va néixer a les 0:59h a la Fundació Hospital Sant Joan de Deu de Martorell, i va pesar 3,56 kg.