Llibres del fons bibliogràfic de la Farmàcia de l'antic Hospital de Santa Caterina

Catalogació del fons bibliogràfic de la Farmàcia de l'antic Hospital de Santa Caterina

query_builder   19 gener 2021 11:53

event_note Nota de premsa

Catalogació del fons bibliogràfic de la Farmàcia de l'antic Hospital de Santa Caterina

  • Aquesta setmana s’inicien les tasques del procés tècnic de catalogació del fons bibliogràfic de la Farmàcia de l’antic Hospital de Santa Caterina de Girona. 

Llibres del fons bibliogràfic de la Farmàcia de l'antic Hospital de Santa Caterina

Mitjançant el projecte de col·laboració entre la Generalitat Girona, el Museu d’Art de Girona i la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola, es portaran a terme les tasques de catalogació i de procés tècnic del fons bibliogràfic de la Farmàcia de l’antic Hospital Santa Caterina de Girona. 

El fons bibliogràfic de la Farmàcia hospitalària, format per llibres i revistes d’entre els segles XVIII i XX, és propietat del Museu d’Art de Girona i, un cop catalogats els 300 exemplars, aproximadament, es conservaran a l’Arxiu administratiu de la Generalitat Girona, ubicat a l’edifici de l’antic Hospital Santa Caterina. 

Des de la Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola s’executarà tot el procés tècnic de catalogació per tal que el fons estigui disponible per a la seva consulta. Paral·lelament, també es realitzaran les tasques pròpies de conservació preventiva, amb l’ús de materials neutres i especials per a la protecció dels fons documentals. 

Un cop acabada la fase de descripció de cadascun dels exemplars, el fons serà accessible des del catàleg de biblioteques públiques ARGUS i permetrà posar a l’abast dels usuaris i investigadors tot el conjunt bibliogràfic de l’antiga Farmàcia hospitalària. 


L’antic Hospital Santa Caterina de Girona té els seus orígens a Girona a principis del segle XVII. El primer edifici es va demolir el 1654. La nova construcció, que s’iniciaria el 1666, va oferir els seus serveis hospitalaris fins el 2004, any en què es va inaugurar el nou hospital, integrat en el complex del Parc Hospitalari Martí i Julià, de Salt. 

La Farmàcia de l’antic Hospital de Santa Caterina, situada a la banda esquerra de l’escala principal del Pati de les Magnòlies, conserva encara l’estat original. Està formada per dues estances, la farmàcia i el laboratori o rebotiga. El propi edifici, els pots de ceràmica i el fons bibliogràfic de la biblioteca formen un conjunt patrimonial que testimonia l’activitat farmacèutica que s’hi va dur a terme. 

Actualment, l’edifici continua donant servei a la ciutadania, com a seu de la Generalitat de Catalunya a Girona.  

4  

Imatges

Llibres del fons bibliogràfic de la Farmàcia de l'antic Hospital de Santa Caterina

Llibres del fons bibliogràfic de la Farmàcia de l'antic Hospital de Santa Caterina 3710

Manuscrit del fons bibliogràfic de la Farmàcia de l'antic Hospital de Santa Caterina

Manuscrit del fons bibliogràfic de la Farmàcia de l'antic Hospital de Santa Caterina 5317

Llibres del fons bibliogràfic per catalogar

Llibres del fons bibliogràfic per catalogar 3572

Farmàcia de l'antic Hospital de Santa Caterina de Girona

Farmàcia de l'antic Hospital de Santa Caterina de Girona 110