cme

Els Mossos d'Esquadra reforcen els controls perimetrals en vies ràpides i estacions de l'AVE

query_builder   31 gener 2021 13:33

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra reforcen els controls perimetrals en vies ràpides i estacions de l'AVE

En el marc del pla Operatiu ORIS del cos de Mossos d’Esquadra que recull les diferents mesures i operatius per a fer front a l’expansió del virus SARS-CoV-2, s’intensifiquen una sèrie de restriccions a la mobilitat. Una d’elles es la limitació a l’entrada i sortida del territori de Catalunya, així com d’altres àmbits territorials inferiors, exceptuant aquells casos legalment establerts els quals s’hauran de justificar.

Per aquest motiu es reforça els dispositius d’àmbit perimetral per al control i comprovació de les causes legalment permeses de mobilitat supramunicipal i la limitació d’entrada i sortida del territori de Catalunya, que s’hauran de justificar segons les excepcions recollides en la normativa.

Concretament es reforcen dos àmbits, d’una banda controls de pas a vies ràpides perimetrals limítrofes amb la Comunitat Valenciana i l’Aragó; i de l’altra, es faran controls a les estacions d’AVE del territori amb la mateixa finalitat.

Aquests tipus de controls ja es venien fent dintre del pla Operatiu ORIS, però ara es veuran incrementats específicament i es comptarà principalment amb les Àrees Regionals de Trànsit (ART) i les Àrees Regionals de Reforç Operatiu (ARRO).

L’objectiu del dispositiu, continua essent vetllar per l’acompliment de les mesures sanitàries establertes per a fer front a la propagació del virus SARS-CoV-2