Fotografia

Breda tindrà el proper curs 2021-2022 un institut escola

query_builder   4 febrer 2021 15:34

event_note Nota de premsa

Breda tindrà el proper curs 2021-2022 un institut escola

  • El titular d’Educació ha visitat avui diversos centres educatius a Breda i a Maçanet de la Selva
Fotografia Breda

El proper curs escolar 2021-2022 el Departament d’Educació incorpora a l’oferta educativa de La Selva un nou institut escola. Serà a Breda, amb un centre que neix  fruit de la fusió de l’Escola Montseny i de la segona seu de l’Institut Hostalric, situada al municipi.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ho ha explicat durant la visita que ha dut a terme avui a Breda i a Maçanet de la Selva. Així ha destacat que “com a Departament fem aquesta proposta per solidificar l’oferta de secundària a Breda, que ara ja quedarà completa amb la creació d’un institut escola entre l’escola de sempre i la secció incompleta de l’institut d’Hostalric”. Aquest serà el segon institut escola del Baix Montseny –després de l’Institut escola de Lloret de Mar-; i l’actual curs 2020-2021 ja hi ha 9 centres d’aquestes característiques a les comarques gironines.

L’Escola Montseny és un centre amb 342 alumnes d’infantil i primària i la segona seu de l’Institut Hostalric a Breda té 111 alumnes entre 1r i 3r d’ESO, i el curs que ve oferirà l’etapa complerta amb el 4t d’ESO. Bargalló ha exposat que ”com en tots aquests casos, hi ha dubtes damunt la taula, per part del professorat, per part de les famílies i per part de l’ajuntament. Hem estat parlant d’aquests dubtes, intentant resoldre’ls i posar un equip de treball per tirar endavant el projecte, que serà bo perquè a Breda hi haurà una oferta completa de secundària obligatòria. I també ha de ser bo perquè l’Institut d’Hostalric podrà millorar també la seva oferta de postobligatòria”.

Fotografia Maçanet

Posteriorment, el conseller d’Educació s’ha desplaçat a Maçanet de la Selva, on l’ha rebut a l’Ajuntament l’alcaldessa, Natàlia Figueras. En acabar, han visitat l’Escola Sant Jordi del mateix municipi i han mantingut una trobada amb l’equip directiu del centre. L’escola té una matrícula de 322 alumnes d’infantil i primària i una plantilla de 29 docents i treballa com a comunitat d’aprenentatge en projectes de robòtica, d’anglès o de música, conjuntament amb l’escola de música de Maçanet.

A continuació, el conseller s’ha traslladat a l’Institut de Maçanet de la Selva, on s’ha trobat amb l’equip directiu. L’institut té 259 alumnes d’ESO i participa en diversos projectes del Departament d’Educació –Xarxa de competències bàsiques, Erasmus-. També disposa d’un Pla Educatiu d’Entorn i treballa en xarxa amb entitats culturals, acadèmiques i esportives del municipi. El titular d’Educació ha avançat que es construirà un nou edifici  per a l’institut, que fa anys que està en mòduls prefabricats, un cop l’Ajuntament cedeixi el solar.

Finalment, Bargalló ha visitat l’Escola Arrels de la població i s’ha reunit amb l’equip directiu del centre, que aquest curs té 270 alumnes matriculats entre P3 i 6è de primària. L’escola treballa com a comunitat d’aprenentatge i fomenta el treball per projectes.

 

 

4 de febrer de 2021

 

 

2  

Imatges

Fotografia Maçanet

Fotografia Maçanet 229

Fotografia Breda

Fotografia Breda 353