Detenció

Ingressen a presó els autors de deu robatoris en domicilis de l'àrea metropolitana

query_builder   7 febrer 2021 09:19

event_note Nota de premsa

Ingressen a presó els autors de deu robatoris en domicilis de l'àrea metropolitana

. Es van detenir tres homes, un dels quals va ser arrestat a l’aeroport de Barcelona-El Prat quan intentava abandonar el país .

· Els il·lícits es duien a terme durant la tarda, així els lladres respectaven el confinament nocturn establert per les restriccions per la Covid-19
Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona van detenir el 3 de febrer tres homes que integraven un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a domicilis. Als tres detinguts, de nacionalitat albanesa i de 20, 28 i 37 anys, se’ls considera els presumptes autors de deu robatoris en domicilis, tres dels quals a Badalona, altres tres a la Roca del Vallès, i la resta a Barcelona, Argentona, Gavà i Sabadell.

La investigació neix arran d’unes identificacions en l’àmbit de la prevenció delictiva per part d’efectius de paisà de Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Barcelona, durant el passat estiu. Gràcies a aquestes identificacions prèvies es va poder relacionar un dels detinguts en diferents robatoris comesos a Badalona a partir d’octubre de 2020 i d’altres a diversos indrets de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

La forma d’actuar dels lladres mantenia sempre el mateix denominador comú: accedien a cases adossades o edificis escalant la façana i després forçaven les finestres del domicili. Es dona algun cas on es van trobar amb gent a l’interior i, en els casos que no hi havia ningú al domicili deixaven una cadira darrera de la porta principal perquè no hi accedís ningú. Una vegada a l’interior, el seu objectiu era bàsicament diners així com joies i rellotges que posteriorment els venien al mercat negre, amb l’objectiu d’aconseguir efectiu i enviar diners al seu país d’'origen. Habitualment, els il·lícits es duien a terme durant la tarda, així els lladres respectaven el confinament nocturn establert per les restriccions per la COVID-19, tot i que no atenien el confinament municipal vigent.

Aquest grup criminal estava assentat a Barcelona i una vegada fixaven els seus objectius utilitzaven vehicle propi o fins i tot transport públic -si no anaven en cotxe, podien moure’s a peu o en autobús- en funció de si actuaven a la capital catalana o a alguna localitat de l’àrea metropolitana. El grup tenia rols clarament marcats i diferenciats, on dos dels integrants eren els que accedien als immobles i el tercer membre feia tasques de conductor. Dels dos primers, un té diversos antecedents per delictes contra el patrimoni a Itàlia i l’altre antecedents per furts a l’autopista catalanes, amb una ordre d’allunyament de l’AP-7 inclosa. El dia 2 de febrer els investigadors es van assabentar que un dels membres del grup tenia intenció d’abandonar el país.

Davant aquest fets es va establir un operatiu policial que va permetre detenir-lo a l’Aeroport Barcelona-El Prat quan intentava agafar un avió per abandonar el país. El mateix dia es van detenir els altres dos membres del grup i es va realitzar l’entrada i perquisició als seus domicilis a Barcelona.

Durant l’escorcoll es van recuperar diferents objectes provinents dels robatoris, principalment aquells que al grup li havia estat més difícil col·locar al mercat il·lícit, com ara unes monedes i bitllets de col·leccionista que havien robat en un dels domicilis assaltats.

Els agents també van recuperar vuit rellotges, la majoria dels quals de gamma mitja o alta. Els investigadors continuen analitzant els objectes intervinguts per determinar la seva procedència. Els arrestats van passar el 4 de febrer a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó provisional.

Àrea de Comunicació Barcelona,
7 de febrer de 2021

1  

Imatges

Bitllets

Bitllets 1512