Premis Nacionals d'Artesania 2020

ARTESANIA

La Generalitat obre la convocatòria dels Premis Nacionals d'Artesania 2020

query_builder   9 febrer 2021 10:00

event_note Nota de premsa

ARTESANIA

La Generalitat obre la convocatòria dels Premis Nacionals d'Artesania 2020

Premis Nacionals d'Artesania 2020
  • A partir d’avui i fins el proper 31 de març, els artesans i empreses artesanes poden presentar la seves candidatures per optar als guardons que convoca anualment el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat i que reconeixen les persones i empreses artesanes que s'han distingit en la promoció, innovació, difusió, i/o prestigi de l'artesania catalana
  • El Premi Nacional d’Artesania, dotat amb 7.000 euros, una peça commemorativa i l’exposició de l’obra al Centre d’Artesania Catalunya, té com a objectiu impulsar la competitivitat i el desenvolupament de les pimes artesanes, dotant-les d'un guardó d'excel·lència. A banda, es lliuraran el Premi Emprèn, el Premi al Talent Jove, el Premi Prestigia i el Premi Restaura
  • Com a novetat, el Premi Emprèn 2020 està dotat amb 2.500 euros; i  el Premi al Talent Jove, a més d’una dotació de 500 euros, rebrà una sessió d’acompanyament per desenvolupar el projecte guanyador, exposarà la seva obra al Flaix d’Artesania del Centre d’Artesania Catalunya i podrà participar en l’espai Pop-up Gallery de la següent edició presencial de la passarel·la 080 Barcelona Fashion

 

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) del Departament d’Empresa i Coneixement, ha obert la convocatòria dels Premis Nacionals d’Artesania 2020, que atorga anualment la Generalitat. A partir d’avui, 9 de febrer, i fins el proper 31 de març, els artesans i empreses artesanes poden presentar les seves candidatures per optar als guardons amb els quals el Govern reconeix les persones i empreses artesanes que s’han distingit en la producció, disseny, qualitat, formació, comercialització, promoció, difusió, valoració i/o prestigi de l'artesania catalana.

Amb aquests guardons, la Generalitat vol correspondre la vàlua i transcendència que té l'artesania en la societat catalana i contribuir a donar el màxim relleu i visibilitat a les persones que hagin excel·lit en la seva obra i trajectòria i que hagin aportat elements d'innovació i prestigi al sector.

Es lliuraran cinc categories de premis:

1.- Premi Nacional d'Artesania. Premia el global de la trajectòria empresarial d'una persona o empresa artesana i la seva aportació al sector. Amb aquest guardó es vol impulsar la competitivitat i el desenvolupament de les petites i mitjanes empreses artesanes, dotant-les d'un guardó d'excel·lència. El Premi Nacional d’Artesania, rebrà, una dotació econòmica de 7.000 euros, una peça commemorativa, i la realització d’una exposició de la seva obra al Centre d’Artesania Catalunya.

2.- Premi Emprèn. Premia els projectes vinculats a l'artesania que responguin a una trajectòria empresarial d’èxit combinada amb una visió contemporània de l’artesania. Enguany el guardó està dotat amb 2.500 euros.

3 .- Premi al Talent Jove. Premia els estudiants, reconeixent el talent aplicat als projectes artesans més viables de les escoles d'Art i Disseny de Catalunya.  Com ha novetat el CCAM dota aquest guardó amb 500 euros, i oferirà un servei d'acompanyament per desenvolupar el projecte guanyador. L’estudiant també podrà exposar la seva obra al Flaix d’Artesania del Centre d’Artesania Catalunya i participar en l’espai del CCAM a la Pop-up Gallery de la següent edició presencial de la passarel·la 080 Barcelona Fashion.

4.- Premi Prestigia. Premia les persones, empreses i entitats públiques o privades que mitjançant la seva tasca hagin contribuït al prestigi i visibilitat de l'artesania en la societat.

5.- Premi Restaura. Premia les persones, empreses i entitats públiques o privades que hagin realitzat la millor recuperació d'elements patrimonials mitjançant l'aplicació d'oficis artesans.

Tots els guardonats rebran els corresponents diplomes acreditatius. L’acte de lliurament dels Premis 2020 es realitzarà en el decurs d’aquest any, conjuntament amb el lliurament dels Premis Nacionals d’Artesania 2021. La convocatòria per optar a aquests últims guardons s’obrirà en els propers mesos.

Presentació de sol·licituds als Premis Nacionals d’Artesania

Poden ser candidates les persones físiques, microempreses, i petites i mitjanes empreses amb establiment operatiu o raó social a Catalunya que desenvolupin o hagin desenvolupat, la seva activitat en l'àmbit de l'artesania; les entitats que les representen a nivell territorial o sectorial; les persones, els ens públics i privats que hagin desenvolupat actuacions de prestigi de l'artesania i professionals d'altres sectors productius que hagin implementat un projecte comú de rellevància amb un artesà professional.

Les sol·licituds s’han de presentar, segons el model normalitzat que estarà a disposició de les persones interessades a la seu corporativa del Canal Empresa (http://canalempresa.gencat.cat) i a la pàgina web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (http://www.ccam.cat). La identificació de les persones sol·licitants es farà a través dels sistemes de signatura electrònica admesos per la Seu electrònica i que es poden consultar a: https://web.gencat.cat/ca/seu-electronica/certificats-i-signatures-electroniques. En cas que el sol·licitant sigui un ens públic ha d’enviar la sol·licitud mitjançant la tramesa genèrica de l’extranet de les administracions públiques catalanes, la plataforma EACAT (http://www.eacat.cat).

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________