El conseller Solé, a la Masia Freixa, a Terrassa.

Solé trasllada un "missatge de tranquil·litat i de seguretat" des d'un simulacre de votació per al 14-F a Terrassa

El conseller visita l'assaig de la jornada electoral a la Masia Freixa, des d'on agraeix la feina del municipalisme en adaptar les eleccions al context de pandèmia

query_builder   10 febrer 2021 11:27

event_note Nota de premsa

Solé trasllada un "missatge de tranquil·litat i de seguretat" des d'un simulacre de votació per al 14-F a Terrassa

El conseller visita l'assaig de la jornada electoral a la Masia Freixa, des d'on agraeix la feina del municipalisme en adaptar les eleccions al context de pandèmia

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha visitat aquest dimecres el simulacre de votació per a les eleccions del 14 de febrer organitzat a la Masia Freixa, a Terrassa, que serà un dels col·legis electorals de la capital vallesana el proper diumenge. Des de l’assaig de la jornada electoral, que ha comptat amb la participació, entre d’altres, de voluntaris de la Creu Roja de Terrassa que també seran presents el 14-F, Solé ha traslladat un “missatge de tranquil·litat i seguretat” pel que fa als col·legis i les meses.
El conseller Solé, a la Masia Freixa, a Terrassa.

El simulacre d’avui a Terrassa és una de les diverses recreacions que aquests dies s’estan organitzant a municipis d’arreu de Catalunya per assajar els protocols de seguretat sanitària als col·legis de cara a diumenge vinent. “Em consta que hi ha molts ajuntaments que estan organitzant simulacres, adaptats precisament als protocols sanitaris”, ha dit el conseller. En aquest sentit, Solé ha posat en valor la feina dels ajuntaments a l’hora d’adaptar el procés electoral a l’excepcionalitat sanitària imposada per la COVID-19, treballant colze a colze amb el Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.

El simulacre ha posat en pràctica els diversos protocols que s’aplicaran durant la jornada electoral, consensuats de manera unànime amb la taula de partits i aprovats pel PROCICAT, i que garanteixen les condicions necessàries per poder votar amb seguretat. Es tracta de mesures que van des de l’adequació dels col·legis electorals i el procediment de vot fins a la protecció dels membres de les meses electorals, passant pel rol dels responsables COVID-19 de l’administració local i els responsables de seguretat sanitària dels locals.

Precisament als membres de les meses, tant titulars com suplents, el Departament de Salut els està oferint fer-se un test d’antígens abans del dia de les eleccions. Aquests testos s’estan fent des d’ahir i en total, si tots els membres se’l volen fer, seran més de 80.000 proves. Solé ha informat que els testos “van a molt bon ritme”.

L’aplicació mòbil del 14-F

El conseller Solé també ha anunciat que, en les properes hores, el Govern posarà a disposició de tota la ciutadania una aplicació mòbil de les eleccions del 14-F, que, en aquesta ocasió, incorporarà una novetat davant les circumstàncies sanitàries de la votació: l’aplicació oferirà informació actualitzada del nivell d’ocupació de cada local electoral, amb l’objectiu que, segons ha explicat Solé, “qualsevol ciutadà sàpiga en quin moment hi ha poc volum de gent al seu col·legi”. D’aquesta manera, es contribuirà a evitar aglomeracions.

Al simulacre que s'ha fet  a la Masia Freixa també hi ha assistit el secretari general del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Aleix Villatoro; el delegat territorial del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez; i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Terrassa, Isaac Albert.

Es poden descarregar les imatges del mut i l'atenció a mitjans del conseller Solé aquí:
- Enllaç 1
- Enllaç 2
- Enllaç 3
- Enllaç 4

També estan disponibles les fotografies del simulacre aquí (crèdit: Rafel Casanova-BCF).

3  

Imatges

Solé, a la Masia Freixa.

Solé, a la Masia Freixa. 341

Solé, a la Masia Freixa.

Solé, a la Masia Freixa. 350

Solé, a la Masia Freixa.

Solé, a la Masia Freixa. 391