CME

Detingudes a Barcelona vuit persones en la tercera nit consecutiva d'actes vandàlics i aldarulls

query_builder   19 febrer 2021 09:49

event_note Nota de premsa

Detingudes a Barcelona vuit persones en la tercera nit consecutiva d'actes vandàlics i aldarulls

. Grups de violents van realitzar barricades amb crema de contenidors, mobiliari urbà, motocicletes i trencaments de vidres d’establiments i van fer llançaments massius de pedres i ampolles als efectius policials 

. Els 8 detinguts d’ahir se sumen a les 51 persones detingudes que s’han realitzat des del dimarts passat quan es van iniciar les protestes arreu del territori

La tercera nit consecutiva d’actes vandàlics i aldarulls que es va concentrar ahir al vespre a Barcelona es va tancar amb un balanç de vuit persones detingudes per la seva presumpta participació en desordres públics i llançaments de tot tipus d’objectes contundents a la línia policial. Grups de violents, molts d’ells encaputxats, van realitzar barricades amb importants destrosses i crema de contenidors, motocicletes, mobiliari urbà i danys a diversos establiments, entre els quals hi ha la seu d’un mitjà de comunicació. Pels volts de les 19 hores, a les rodalies de Plaça Tetuan, es van identificar diverses persones i es van aixecar dinou actes de denúncia a concentrats que portaven a les respectives motxilles sprais, diverses pilotes de golf, una navalla, diversos petards i pirotècnia. Els agents també van requisar tot aquest material.

A partir de les 20:15h es van produir els primers incidents greus  quan grups de violents van fer llançaments de pedres i pirotècnia a la línia policial que estava protegint el Departament d’Interior, així com cops contundents a les tanques de seguretat. Posteriorment van continuar la marxa i alguns d’ells van fer llançaments de pedres contra els vidres de l’entrada d’un mitjà de comunicació al carrer Consell de Cent.

A partir d’aquest moment, es van formar diferents grups d’esvalotadors que van anar protagonitzant en diferents punts de la ciutat barricades de grans dimensions amb la crema de contenidors i mobiliari urbà, la qual cosa va requerir l’activació immediata dels Bombers de Barcelona per evitar que el foc afectes els edificis. També van causar danys en un mitjà de comunicació, quatre oficines bancàries, un caixer automàtic, dos restaurants, una agència de viatges, una administració de loteries, una farmàcia i un supermercat.

Al llarg del recorregut van arrencar senyals de trànsit, van malmetre diversos semàfors, van realitzar pintades i van encendre foc fent barricades a la zona dels carrers Bailén, Aragó, Girona i València. El foc va arribar a arbres i va estar a punt de cremar una bastida d’obra. Concretament, van incendiar 35 contenidors i dues motocicletes.

Al llarg de més de dues hores, es van generalitzar actes de violència amb llançaments massius de pedres i ampolles contra els efectius policials que formaven part del dispositiu i amb crema de  contenidors i barricades. Durant el trasllat d’un detingut, efectius policials també van patir llançaments. Un agent va resultar ferit de caràcter lleu, que va requerir assistència mèdica, amb un cop al cap quan una pedra va entrar a l’interior del vehicle. A més, durant els aldarulls dos mossos més van patir lesions.

Així mateix, un jove de 20 anys va resultar ferit al cap per l’impacte d’una pedra llançada per grups de persones concentrades amb la cara tapada que li va provocar convulsions, un traumatisme al cap i el trasllat a un centre hospitalari amb resultat de ferit menys greu.

Diversos vehicles policials van resultar danyats, amb vidres i retrovisors trencats per cops de pedra, així com per pintades.

En el marc del dispositiu policial, es va fer ús de llançadores per repel·lir l’atac directe als mossos amb un resultat de 14 projectils de foam utilitzats.

 

Incidents a Sabadell i Tarragona

 

A Sabadell, grups violents van fer llançaments d’ous, tanques i ampolles a la línia policial de Mossos d'Esquadra, davant de la comissaria del Cos Nacional de Policia i van protagonitzar  barricades amb contenidors cremant. També s’han produïts danys en mobiliari públic i crema de contenidors en diferents punt s de la localitat. Cap a les 21.15 h els manifestants s’han dispersat i han finalitzat els incidents.

Al llarg del vespre a Tarragona es van produir llançaments de pedres i altres objectes a la línia policial al llarg del transcurs de les manifestacions, al igual que danys i desperfectes en mobiliari urbà i crema de contenidors.

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 19 de febrer de 2021