El Departament de Cultura i l'Associació de sales de concerts de Catalunya impulsen una segona edició de Sala CAT

El Departament de Cultura i l'Associació de sales de concerts de Catalunya impulsen una segona edició de Sala CAT

query_builder   22 febrer 2021 16:25

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura i l'Associació de sales de concerts de Catalunya impulsen una segona edició de Sala CAT

  • La primera edició es va celebrar el desembre de 2020 amb més de 100 concerts a prop de 40 sales de tot Catalunya

 

  • Aquesta segona edició, que tindrà lloc durant els mesos d'abril, maig i juny, s'obre a totes les sales de concerts de Catalunya i tindrà impacte en centenars de sales, artistes i altres professionals de l’àmbit
Foto
El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Associació de Sales de Concert de Catalunya (ASACC) impulsen una segona edició del projecte SALA CAT amb l’objectiu principal de reactivar el circuit de concerts a sales privades i donar suport i generar activitat entre els agents de la cadena de la música en directe que s’han vist afectats per la crisi de la pandèmia #Covid19

SALA CAT, tindrà lloc a diferents sales de concerts del territori durant els mesos d'abril, maig i juny amb l'objectiu de tornar l'activitat a aquests espais de cultura que porten pràcticament sense activitat des del passat mes de març del 2020. A més, aquesta segona edició s'obre a totes les sales de concerts catalanes que vulguin participar. Únicament és necessari que enviïn un correu electrònic a asacc@asacc.net abans del diumenge 28 de febrer i se'ls facilitaran les indicacions corresponents.

El projecte també aporta continuïtat per a la visibilització i suport a les sales de concerts del país, que la gran majoria només veu la possibilitat d'obrir les seves portes amb projectes com aquest o similars i no amb programació pròpia per a la dificultat i gran inversió de personal i despeses generals que suposa. Prova d’això és que de les prop de 40 sales arreu de Catalunya que van obrir per als concerts de la primera temporada, només 5 han continuat amb una mínima programació durant gener i febrer.

Gràcies al projecte també es reactiven altres agents fonamentals per a la música en directe com són els artistes, el personal tècnic i auxiliar, els mànagers, les empreses de so i llums, els programadors, fotògrafs, periodistes i tots els professionals que intervenen en un concert.
 
La inversió del Departament de Cultura en aquest projecte és de 200.000 euros, a través d’una subvenció atorgada per l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), els quals seran distribuïts per l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) entre els diferents espais privats de música. Per rebre l’ajut, les sales hauran de fer un mínim de 2 i un màxim de 6 concerts amb un aforament màxim del 50%.

Hi ha, de moment, més de 40 sales de l’ASACC que ja han confirmat la seva participació dins la segona edició de Sala CAT. Sales repertoris arreu del territori català a poblacions tant diverses com ara: Barcelona, Hospitalet de Llobregat, Reus, Lleida, Tarragona, Vilafranca del Penedès, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa, Manresa, Girona, Vilanova i la Geltrú, Sabadell, Valls, Mataró o Sant Boi de Llobregat.

L’ASACC garantirà que tots els espais que participen en el circuit compleixin les mesures sanitàries establertes per combatre la COVID19, i es farà càrrec de les contractacions de tot el personal involucrat en els concerts, des de músics que no siguin autònoms o no disposin d’estructura, a acomodadors i la resta del personal tècnic.

Les sales participants a dia d’avui: 
BARTS - CAFÈ DEL TEATRE - CLAP - COCTELERÍA MILANO - EL PUMAREJO - ELS PAGESOS - ESPAI ORFEÓ - ESPAI VAPOR - ESPAI ZOWIE - FRED ASTAIRE - FREEDONIA - L'ONCLEJACK - LA DAURADA - LA DESKOMUNAL - LA MASIA DE SANT BOI - LA MIRONA - LA NAU - LO SUBMARINO - METEORO - MILENIO - NOTA 79 - RED STAR - SALA TARO - SALA UPLOAD - SALA ZERO - SALAMANDRA - SIDECAR - SINESTESIA - SODA ACÚSTIC - STROIKA - SUNSET JAZZ CLUB - TABLAO CORDOBÉS - TALLER DE MÚSICS - THE VOID - VA DE MÚSICA - VILAFRANCA 1876 - VOILÀ - VOL - WOLF