Igualtat retributiva entre dones i homes: Noves obligacions i eines

Més de 500 persones participen a una jornada sobre les noves obligacions per a la igualtat retributiva entre dones i homes

El Consell de Relacions Laborals ha presentat el document de sensibilització "Trencant mites sobre la bretxa salarial"

query_builder   25 febrer 2021 17:15

event_note Nota de premsa

Més de 500 persones participen a una jornada sobre les noves obligacions per a la igualtat retributiva entre dones i homes

El Consell de Relacions Laborals ha presentat el document de sensibilització "Trencant mites sobre la bretxa salarial"

Més de 500 persones han participat avui a la jornada en línia: ‘Igualtat retributiva entre dones i homes: Noves obligacions i eines’ organitzada per la Comissió d’Igualtat i del Temps de Treball del Consell de Relacions Laborals, format pels agents socials i econòmics del país i Govern.

La desigualtat i la discriminació estructural que pateixen les dones en tots els àmbits de la vida tenen moltes conseqüències, en el món laboral això es pot veure clarament mitjançant la bretxa salarial, un indicador que mesura les diferències retributives entre homes i dones. 

A finals de 2020, les obligacions de les empreses en matèria d’igualtat es van concretar en el Reial decret 901/2020 i 902/2020 de plans d’igualtat i d’igualtat retributiva, respectivament, diversos instruments com els registres i l’auditoria retributiva, el sistema de valoració de llocs de treball en la classificació professional i el dret a la informació de les persones treballadores.

En aquest context, el Consell de Relacions Laborals ha organitzat una jornada on s’han repassat les noves obligacions que emanen dels canvis normatius i s’ha presentat el document de sensibilització Trencant mites sobre la bretxa salarial.

La Directora General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Mireia Mata i Solsona i la secretària general del Consell de Relacions Laborals de M. Àngels Pujols Muntada han obert la jornada que estava emmarcada en el dia Europeu per la Igualtat Retributiva, el passat 22 de febrer.

Per la seva banda, la doctora en Dret i professora Titular de Dret del Treball i de la Seguretat Social a la UB, Raquel Serrano Olivares, ha dut a terme la ponència tècnica, explicant les novetats normatives en igualtat retributiva. Com l’obligació de les empeses de més de 100 persones treballadores de tenir plans d’igualtat, o l’obligació d’adaptar-los a les previsions del reglament de les empreses que ja tenien obligació de tenir-los (de més de 150 persones treballadores)etc.

Representants de CCOO, UGT, Foment del Treball, Pimec i l’Institut Català de les Dones han presentat el document Trencant mites sobre la bretxa salarial. basat en 5 mites que sovint utilitzen algunes empreses per negar que a la seva pròpia empresa existeix la desigualtat de gènere utilitzant arguments com: “És inevitable que les dones cobrin menys si decideixen tenir cura de les criatures” o “La valoració dels llocs de treball és neutra pel que fa al gènere”. El document desmunta amb arguments sòlids aquests mites.

El Consell de Relacions Laborals treballa des de fa anys per l’equitat salarial i l’erradicació de la bretxa a les nostres empreses posant a disposició eines com la Guia per a l’aplicació de la igualtat retributiva entre homes i dones 

Segons l’últim estudi “La situació de desigualtat salarial a Catalunya entre homes i dones” de l’Observatori del Treball i Model Productiu del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies elaborat amb les dades de 2018: les dones guanyen de mitjana un 22,2% menys que els homes en termes anuals. També subratlla que aquesta bretxa salarial és inferior en vuit dècimes a la de l’any 2017, que va ser del 23%. L’estudi també posa en relleu que la bretxa entre el que cobren les dones i els homes s’ha escurçat 3,8 punts percentuals entre 2014 i 2018, passant del 26% al 22,2%.