.

Interns de Joves i l'Alzina col·laboren en la fabricació d'un prototip de cotxe autònom desenvolupat a Catalunya

Els presos han construït el xassís en un curs per aprendre a soldar

query_builder   4 març 2021 14:43

event_note Nota de premsa

Interns de Joves i l'Alzina col·laboren en la fabricació d'un prototip de cotxe autònom desenvolupat a Catalunya

Els presos han construït el xassís en un curs per aprendre a soldar

La formació i la reinserció sociolaboral és l’objectiu del CIRE, l’empresa pública del Departament de Justícia que dona feina a les persones privades de llibertat

.
La consellera Ester Capella, amb els joves que han treballat en el prototip

Un grup de 12 joves, 6 d’ells interns del Centre Penitenciari de Joves i 6 del Centre Educatiu de justícia juvenil l’Alzina, han col·laborat en l’elaboració del xassís tubular del cotxe autònom Remotis. Ho han fet en el marc d’un curs de formació de soldadura amb elèctrode revestit i TIG ofert pel Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), l’empresa pública del Departament de Justícia que ofereix formació, treball i inserció a les persones condemnades per algun delicte.

El procés de construcció del xassís s’ha dut a terme en cinc mesos i ha servit perquè els joves poguessin completar el certificat de professionalitat en la part de pràctiques professionals, que són obligatòries. Aquest certificat, que expedeix el Servei Català d’Ocupació, amb la col·laboració del Fons Social Europeu, els permetrà de treballar en aquest sector o continuar amb la seva formació en altres estudis superiors.

Remotis es un projecte d’innovació i desenvolupament de l’empresa d’enginyeria Altran, que està desenvolupant un sistema per fer més fiables els vehicles autònoms. Gràcies a la col·laboració d’Altran amb el CIRE, els joves interns han pogut participar en la construcció d’un prototip de cotxe sense conductor equipat amb un sistema de visió per computació, sensors i un sistema de telecomunicació que permet comunicar-lo amb un servidor remot. El servidor s’encarrega de processar les dades que rep el cotxe i envia ordres al vehicle, que es mou de manera autònoma. 

Prop de 3000 alumnes en un any

Aquest curs de soldadura forma part dels cursos de formació ocupacional que el CIRE ofereix a les persones privades de llibertat i és equiparable als que s’imparteixen en qualsevol centre d’ensenyament de l’exterior. L’any passat 2.964 interns de presons i de centres de justícia juvenil van seguir un dels 268 cursos que gestiona el CIRE per aprendre un ofici.

Els cursos que s’imparteixen són els següents: restauració, retocs i adaptacions de peces i articles en tèxtil i pell, fontaneria, calefacció-climatització domèstica, enregistrament i tractament de dades i documents (informàtica), soldadura amb elèctrode revestit i TIG, serveis auxiliars de perruqueria, fleca i brioxeria i activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria.

3  

Imatges

Dos interns del Centre Penitenciari de Joves soldant el xassís del Prototip de vehicle autònom Remotis

Dos interns del Centre Penitenciari de Joves soldant el xassís del Prototip de vehicle autònom Remotis 923

El monitor i dos interns del Centre Penitenciari de Joves soldant el xassís del Prototip de vehicle autònom Remotis

El monitor i dos interns del Centre Penitenciari de Joves soldant el xassís del Prototip de vehicle autònom Remotis 900

Detall d'un dels joves interns soldant el xassís del vehicle Remotis

Detall d'un dels joves interns soldant el xassís del vehicle Remotis 716