cme

Desmantellat un clan familiar que controlava part del tràfic de cocaïna i marihuana al districte de Sants-Montjuïc

query_builder   12 març 2021 07:43

event_note Nota de premsa

Desmantellat un clan familiar que controlava part del tràfic de cocaïna i marihuana al districte de Sants-Montjuïc

. L’organització tenia vinculacions familiars i delictives amb un clan desmantellat al juny a Sant Adrià de Besòs

. Els dissets arrestats havien establert un sistema de cultiu i distribució que els permetia obtenir trimestralment beneficis superiors als 400.000 euros

cme
foto

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra han desmantellat una organització criminal dedicada al conreu i al tràfic de marihuana que operava des del districte de Sants-Montjuïc, al barri de la Marina del Port Vermell.

La investigació es va iniciar al mes de juny, quan fruit d’una altre investigació dels Mossos per desmantellar una organització criminal que controlava el tràfic de drogues al barri de La Mina de Sant Adrià de Besòs,  es van poder establir connexions familiars i delictives entre el grup desmantellat i un altre clan familiar de Sants Montjuïc, el qual també es dedicaria presumptament al tràfic i al conreu indoor de marihuana.

De les indagacions policials fetes, els Mossos van poder constatar que al districte de Sants un grup de persones d’una mateixa família s’estarien dedicant presumptament a la venda i distribució a l’engròs de marihuana, així com al seu cultiu intensiu en pisos i naus industrials. D’aquesta manera el grup, amb marcada estructura organitzativa, podia arribar a aconseguir trimestralment gairebé 60 kg de marihuana, que venuda en grans quantitats al mercat il·lícit podien suposar uns guanys de més de 400.000 euros.

Paral·lelament els policies també van comprovar que l’organització, que inicialment es dedicava a la venda de cocaïna al detall, havia ampliat aquesta part del negoci amb la compravenda d’aquesta substància a l’engròs, amb la inversió de part dels guanys obtinguts de la distribució de marihuana.

Davant d’aquests fets, l’1 de març es va establir un operatiu policial que va permetre detenir disset persones, deu homes i set dones, totes de nacionalitat espanyola, menys una que era de nacionalitat argentina.

La investigació també va permetre desmantellar quatre plantacions de marihuana, on es van intervenir més de 2.000 plantes, i realitzar 12 entrades i escorcolls en els domicilis dels detinguts. Als registres els agents van intervenir 588.300 euros en efectiu, quatre armes de focs, diferents quantitats de cocaïna, la majoria en dosis per la venda al detall, i substància de tall per rebaixar la seva puresa.

Després de passar a disposició policial vuit dels arrestats van ingressar a presó.

Àrea de Comunicació
Barcelona, 12 de març de 2021

5  

Imatges

FOTO 1

FOTO 1 3623

FOTO 2

FOTO 2 1205

FOTO 3

FOTO 3 1190

FOTO 4

FOTO 4 1223

FOTO 5

FOTO 5 1294