Reunió amb els alcaldes i alcaldesses del Gironès per promoure el CIRE

La delegació de la Generalitat a Girona finalitza les reunions amb el territori per promoure la col·laboració amb el CIRE

query_builder   12 març 2021 14:32

event_note Nota de premsa

La delegació de la Generalitat a Girona finalitza les reunions amb el territori per promoure la col·laboració amb el CIRE

  • S’han dut a terme trobades virtuals amb els alcaldes i alcaldesses de les set comarques gironines

 

  • La voluntat de les reunions ha estat buscar la complicitat del món municipal per incentivar la cooperació en la reinserció de les persones privades de llibertat
Reunió amb els alcaldes i alcaldesses del Gironès per promoure el CIRE

La delegació de la Generalitat a Girona, representada pel delegat del Govern, Pere Vila i el director dels serveis territorials de Justícia a Girona, Jordi Martinoy, juntament amb el director del CIRE, Juan José Torres i el director de projectes amb el sector públic del CIRE, Àlex Tamames; han organitzat una ronda de trobades virtuals, per presentar als alcaldes i alcaldesses de comarques gironines el Centre d’Iniciatives per a la Reinserció.

El CIRE és una empresa pública que depèn del Departament de Justícia i que té per objectiu la integració laboral de les persones preses. Per fer-ho, els ofereix itineraris individualitzats de formació, ocupació i reinserció; i ofereix béns i serveis al món local i empresarial.

En aquest sentit el delegat del Govern, Pere Vila, ha demanat el suport dels ajuntaments “Us venim a presentar el CIRE perquè conegueu tots els serveis que pot oferir als ajuntaments i a les empreses del vostre entorn, per tal de crear vincles que ajudin a potenciar la col·laboració en les polítiques de reinserció que representa”.

El director del CIRE, Juan José Torres, ha explicat “A Catalunya el 70% de les persones que passen per un centre penitenciari, no hi tornen, es reinsereixen. Mentre que en sistemes més punitius només es reinsereixen el 30%. Aquí es demostra l’èxit de les polítiques de reinserció, que són polítiques socials i de seguretat. Treballem per procurar que la tornada de les persones preses a la societat sigui amb les millors condicions possibles”.

En les reunions, el director del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció, també ha explicat als representants del món local que qualsevol administració pot contractar els serveis del CIRE de forma directa i immediata, i que és un recurs a tenir en compte per solucionar problemes d’urgència, ja que la normativa facilita la contractació pel bon servei que ofereix i l’oportunitat de reinserció de les persones amb les quals treballa.

D’altra banda, el director territorial de Justícia, Jordi Martinoy, també ha aprofitat les trobades per promoure els programes de treballadors en benefici de la comunitat, persones que han de complir una mesura penal alternativa, per exemple per delictes de seguretat en el trànsit. En aquest sentit Martinoy ha ressaltat “A causa de la pandèmia hi ha programes que s'han eliminat, i us volem recordar la possibilitat de disposar d’aquests treballadors. Penseu en si podeu potenciar aquest tipus de serveis a les vostres organitzacions, ja que poden ser un recurs útil pels ajuntaments, i a més permeten tancar els expedients a les persones que els han de complir”.

2  

Imatges

Reunió amb els alcaldes i alcaldesses del Gironès per promoure el CIRE

Reunió amb els alcaldes i alcaldesses del Gironès per promoure el CIRE 168

Reunió amb els alcaldes i alcaldesses de l'Alt Empordà per promoure el CIRE

Reunió amb els alcaldes i alcaldesses de l'Alt Empordà per promoure el CIRE 139