Miniatura

Aprovat el planejament per construir nous equipaments de seguretat i sanitaris al Barcelonès

query_builder   12 març 2021 14:37

event_note Nota de premsa

Aprovat el planejament per construir nous equipaments de seguretat i sanitaris al Barcelonès

 

  • A Santa Coloma de Gramenet, es modifica el Pla General Metropolità (PGM) per construir la nova comissaria de la policia local al front fluvial del Raval
  • A Badalona, s’ha donat el darrer vistiplau al Pla per construir un centre hospitalari privat
Àmbit on se situarà la nova comissaria local a Santa Coloma de Gramenet.
Àmbit on se situarà la nova comissaria local a Santa Coloma de Gramenet.

La comissió territorial d’urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona, presidida pel secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, ha aprovat avui el planejament que permetrà la construcció de nous equipaments de seguretat i sanitaris a la comarca del Barcelonès. Concretament, la nova comissaria de la policia local de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) i un centre hospitalari privat a Badalona.

En el cas de Santa Coloma, l’àmbit d’actuació, situat al front fluvial, ocupa més de 4.000 m2 en finques sense edificar i la seva ordenació va sorgir d’un concurs d’idees de l’any 2001, que volia resoldre la connexió entre el riu Besòs i el barri del Raval. La zona afectada per la modificació del planejament correspon a la que es preveia desenvolupar en una tercera fase del projecte.

Així, es modifiquen les qualificacions que el Pla General Metropolità (PGM) preveia en aquesta zona per possibilitar que una de les parcel·les aculli l’equipament de la policia local. Es considera que aquesta localització és més adequada que la de l’edifici actual i que ofereix unes condicions de servei, tant intern com extern, millors.

La nova comissaria se situaria entre els blocs d’habitatge també previstos, amb la façana més ampla a l’avinguda de la Generalitat. L’alçada màxima de l’edifici serà de planta baixa més tres pisos, amb un sòcol semisoterrat.

La modificació aprovada avui manté els 400 habitatges de protecció previstos també a tot l’àmbit del front fluvial, dels quals 168 pendents de construir eren els corresponents a la tercera fase de desenvolupament del projecte. També s’admetrà habilitar com a habitatges dotacionals o equipaments les plantes baixes dels edificis residencials de protecció.

La superfície de zona verda que es preveia es manté i tot el sòl no edificat, així com les cobertes que resolen els desnivells entre el carrer de la Generalitat i el passeig de la Salzereda, s’urbanitzaran per donar continuïtat als espais lliures públics.

Nova clínica a Badalona

D’altra banda, la Comissió ha donat el darrer vistiplau a un Pla especial que permetrà construir un centre hospitalari privat a l’avinguda Navarra de Badalona, entre els carrers de la Seu d’Urgell i de Ramón Rubial.

El pla ordena els volums que tindrà el centre sanitari, amb un edifici de planta baixa i un pis que ocuparà tota la parcel·la, amb patis de llum, i un altre de planta baixa i cinc pisos al llarg de tota la façana del carrer de la Seu d’Urgell, a més de plantes soterrànies.

Simulació del nou hospital.
Simulació del nou hospital.

La Comissió ja havia aprovat definitivament el Pla especial el passat desembre de 2020, però en va suspendre la seva entrada en vigor fins que es presentés un text refós incorporant una sèrie de prescripcions tècniques. Avui s’ha donat conformitat a aquest text refós.

2  

Imatges

Imatge Santa Coloma de Gramenet

Imatge Santa Coloma de Gramenet 394

Imatge Badalona

Imatge Badalona 402

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 425