Logotip del premi

L'ARC convocarà un premi internacional per donar visibilitat a les empreses d'economia verda, blava i circular

El premi Mediterranean Sustainability Award (WeMed) vol reconèixer els models de negoci sostenibles en l'àrea del Mediterrani i es convocarà cada dos anys

query_builder   15 març 2021 16:30

event_note Nota de premsa

L'ARC convocarà un premi internacional per donar visibilitat a les empreses d'economia verda, blava i circular

El premi Mediterranean Sustainability Award (WeMed) vol reconèixer els models de negoci sostenibles en l'àrea del Mediterrani i es convocarà cada dos anys

Logotip del premi

El Consell de Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat la creació del premi Mediterranean Sustainability Award (WeMed) que vol reconèixer els models de negocis sostenibles reeixits i els actors del ecosistema emprenedor que donen directament suport a la creació i desenvolupament de negocis sostenibles en el Mediterrani (entitats publiques, organitzacions de suport empresarial, actors financers, entitats educatives i organitzacions o individus de la societat civil).

La proposta de crear un premi d’aquestes característiques va néixer durant la Conferència del 21 països integrants del Conveni de Barcelona, que es va celebrar el desembre de 2019 a Nàpols. Durant aquesta conferència es va aprovar la decisió de crear i promoure un premi empresarial mediterrani per a la innovació ambiental com a una iniciativa insigne de l’Estratègia Mediterrània de Desenvolupament Sostenible per contribuir cap a la transició vers a una economia verda i blava i de foment al respecte al medi ambient i innovació social. Així es va encarregar a l’Agència de Residus de Catalunya, que des de l’any 2006 allotja el Centre d'Activitat Regional pel Consum i la Producció Sostenibles (SCP/RAC), la creació d’aquest guardó.

El WeMed tindrà dues categories. Una categoria adreçada a models de negoci sostenible i, una altra, que premiarà actors del ecosistema emprenedor que donen directament suport a la creació i desenvolupament de negocis sostenibles en el Mediterrani.

La categoria A inclou dues subcategories:

  • Models de negocis sostenibles en etapa inicial ( Early Stage).
  • Models de negocis sostenibles en etapa de creixement (Growth Stage).

Mentre que la categoria B es dividirà en:

  • Autoritats públiques.
  • Organitzacions de suport a les empreses.
  • Entitats educatives.
  • Organitzacions o individus de la societat civil.
  • Actors financers.

Per a la primera edició del Premi, la categoria A estarà oberta per a les dues subcategories (models de negocis sostenibles en etapa inicial i en etapa de creixement) i per a la categoria B solament estarà oberta la subcategoria ”Autoritats públiques”.

Es dotarà per cadascuna de les subcategories amb el lliurament d’un diploma acreditatiu. A més, per a la primera categoria, cada convocatòria establirà un premi en metàlꞏlic, i per a la segona, un premi honorífic.

El premi Mediterranean Sustainability Award es convocarà cada dos anys. En breu es donarà mes detalls sobre la edició i la convocatòria de aquest any.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 281