ajut contractacio temporers

Treball, Afers Socials i Famílies destina 1M€ a un ajut a la contractació a la campanya de la fruita per reforçar el treball regulat i l'allotjament digne i segur dels temporers

query_builder   15 març 2021 15:38

event_note Nota de premsa

Treball, Afers Socials i Famílies destina 1M€ a un ajut a la contractació a la campanya de la fruita per reforçar el treball regulat i l'allotjament digne i segur dels temporers

El Departament finançarà amb 50€ per setmana amb un màxim de 200€ cada contracte que es faci de durada mínima d’una setmana i sempre que es garanteixi l’allotjament per part de la persona titular del negoci, o bé que la persona treballadora estigui empadronada a menys de 40 km del centre de treball

El SOC també obre una nova convocatòria de subvencions per formar i contractar a jornada completa durant 6 mesos a 54 persones per fer tasques de mediació i suport a l’acolliment dels temporers de Lleida

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), contribuirà a la contractació de 5.000 persones per treballar a la campanya de la fruita entre l’1 de maig i l’1 de novembre. S’ha obert una convocatòria per finançar amb 50 euros cada contracte que es faci, amb una durada mínima d’1 setmana, amb un màxim de 200 euros, i sempre que es garanteixi l’allotjament per part de la persona titular del negoci o bé que la persona contractada visqui a menys de 40 quilòmetres del lloc de feina.

L’import total de la convocatòria és d’un milió d’euros i se’n podran beneficiar els territoris on tenen lloc les cinc campanyes de fruita (Lleida, Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona, Girona i Barcelona).

Amb aquesta iniciativa el Departament contribueix a fomentar el treball regulat i de qualitat, assegurar la contractació de proximitat i un allotjament digne i segur i ajudar la pagesia treballant concertadament amb les organitzacions i entitats del territori.

Les persones contractades hauran d’estar inscrites en alguna de les borses de treball específiques que el SOC habilita cada any per facilitar la contractació de persones temporeres. L’any passat s’hi van incriure 8.291 persones.

 

Mediació i suport als temporers per a les campanyes agràries de Lleida

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, també a través del SOC, ha obert per tercer any consecutiu una convocatòria per formar i contractar a jornada completa durant 6 mesos (dos mesos més que l’any passat) a 54 persones per fer tasques de mediació i suport a l’acolliment dels temporers que treballen a les campanyes agràries de la demarcació de Lleida des de l’1 de maig fins a l’1 d’octubre de 2021. S’hi destinen en total 952.602 euros i se’n podran beneficiar ens locals i organitzacions patronals i sindicals agràries.

Les persones interessades hauran d’estar aturades i inscrites al SOC com a demandants d’ocupació. Se’ls oferirà formació en l’àmbit de la mediació, la intermediació, el suport i l’acolliment a les persones temporeres. Aquest any s’afegiran coneixements dels protocols bàsics de prevenció de la covid-19.