CME

Detingudes sis persones relacionades amb els darrers incidents violents del mes de febrer que van afectar diversos punts de Catalunya

query_builder   18 març 2021 13:43

event_note Nota de premsa

Detingudes sis persones relacionades amb els darrers incidents violents del mes de febrer que van afectar diversos punts de Catalunya

. Entre els detinguts hi ha tres persones que van participar en l’assalt i agressió a mossos d’esquadra de la comissaria de Vic 

. Des de que es van iniciar els incidents el 16 de febrer s’han detingut un total de 142 persones

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra han detingut avui sis persones relacionades amb els actes vandàlics i aldarulls que es van produir fa aproximadament un mes a Catalunya, entre els que destaca l’assalt a la comissaria de Vic, els danys a l’edifici modernista de l’Ajuntament de Navarcles i un cotxe de la Guàrdia Municipal de la població, així com la crema de contenidors a Tarragona.

Tres detinguts per l’assalt a la comissaria de Vic

El passat 16 de febrer, a Vic, un grup de violents va atacar els agents de Mossos d’Esquadra que custodiaven l’ABP Osona després de l’intent d’accés violent a les instal·lacions policials i que va causar danys rellevants a l’edifici amb llançaments d’objectes contundents. El balanç va ser de dotze mossos lesionats per atacs directes dels esvalotadors i danys considerables a l’estructura de les dependències policials, a més de quantiosos objectes del mobiliari urbà malmesos, així com diferents vehicles policials i particulars. Fruit de l’actuació policial, en aquell moment es van detenir quatre persones, tres per part de Mossos d’Esquadra i un per part de Guàrdia Urbana de Vic.

Les gestions d’investigació realitzades pels Mossos d’Esquadra van permetre la identificació i la detenció avui de tres homes de nacionalitat espanyola de 18, 25 i 28 anys a Vic, Roda de Ter i Les Masies de Voltregà, relacionats amb l’atac als mossos i la comissaria de Vic, com a presumptes autors de delictes de desordres públics, manifestació il·lícita, atemptat contra els agents de l’autoritat, amenaces i danys.

Dos detinguts pels incidents a Navarcles

La matinada del 19 de febrer van realitzar-se unes pintades de grans dimensions a la façana de l’Ajuntament de Navarcles i a un cotxe de la Guàrdia Municipal que va quedar fora de servei. Cal destacar que la seu municipal té consideració d’edifici modernista amb interès històric. En total, la suma dels danys causats va superar els 5.500 euros.

Després de tenir coneixement dels fets, els Mossos d’Esquadra van iniciar una investigació que va permetre identificar un home i una dona de 30 anys i nacionalitat espanyola com a presumptes autores d’un delicte de danys i que avui han sigut detingudes a Navarcles i a Manresa.

Un detingut més a Tarragona per desordres púbics

Des del 16 de febrer i durant els dies posteriors, a Tarragona es van produir desordres públics i danys greus que es van concretar en llançaments d'objectes contundents als efectius policials, danys importants al mobiliari urbà i entitats bancàries. Concretament, el 20 de febrer a l’avinguda Marqués de Montoliu de Tarragona es van cremar contenidors d’escombraries i es van col·locar barricades per tal de dificultar l’actuació policial.

Posteriorment, mitjançant les gestions dels investigadors s'ha pogut determinar la participació directa d'un home de nacionalitat espanyola de Tarragona que ha quedat detingut avui com a presumpte autor d’un delicte de desordres públics.

Amb les dades provisionals de detencions d’avui ja són 142 les persones detingudes en el marc dels actes vandàlics que es van produir a Catalunya des del dimarts 16 de febrer.

 

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 18 de març de 2021