Aeroports d'Andorra-La Seu i Lleida-Alguaire

Els aeroports de Lleida-Alguaire i Andorra-La Seu, en creixement durant els dos primers mesos del 2021

query_builder   26 març 2021 13:14

event_note Nota de premsa

Els aeroports de Lleida-Alguaire i Andorra-La Seu, en creixement durant els dos primers mesos del 2021

  • L’aeroport de Lleida-Alguaire creix en nombre d’operacions gràcies a l’escola de formació BAA Training i a l’activitat comercial puntual, i l’activitat industrial augmenta per la nova plataforma recentment posada en servei
  • A l’aeroport d’Andorra-La Seu s’incrementen els vols corporatius, de formació i treballs aeris aquest inici d’any i ja es prepara per l’arribada dels GRAE a l’estiu
  • Lleida-Alguaire és el setè aeroport de l’Estat espanyol amb més operacions
Imatges dels aeroports d'Andorra-La Seu i Lleida-Alguaire.

L’any 2021 arrenca amb bones xifres per part dels aeroports de Lleida-Alguaire i d’Andorra-La Seu. D’una banda, a l’aeroport de Lleida aquest mes de febrer hi ha hagut un total de 3.054 operacions, el que suposa creixement del 40,2% respecte al mateix mes de l’any anterior, situant-se com el setè aeroport de l’Estat espanyol amb més operacions. Pel que fa a la Seu les operacions del mes de febrer arriben a les 759, un 40,3% més que el mateix mes de l’any anterior. Aquestes dades situen aquest aeroport per sobre del de la Coruña o la Palma el mes de febrer, quedant el número 22 en relació als aeroports de l’Estat.

 

El nombre creixent d’operacions als dos aeroports és senyal del bon moment d’aquestes infraestructures en un moment difícil per al món aeronàutic ja que aquest creixement és, en relació a l’any anterior, previ a la situació de la pandèmia de la Covid-19.

 

 

 

LLEIDA-ALGUAIRE

 

 OPERACIONS

LLEIDA

Mensual 2020

Mensual 2021

% variació mensual

Gener

841

1.391

65,40%

Febrer

2.178

3.054

40,22%

 

 

 

A nivell industrial, l’aeroport de Lleida-Alguaire acaba d’inaugurar una nova plataforma de 5 hectàrees que s’està començant a omplir amb més aeronaus comercials que venen a l’aeroport per fer-ne el manteniment. La setmana passada van arribar dos aeronaus més de dues companyies diferents, Oman Air i KLM. A més, està previst que durant el mes d’abril comenci l’Escola de mecànics aeronàutics (EFAV), que complementarà l’activitat de formació. Per acabar, BAA Training segueix incrementant la seva activitat amb la incorporació d’un grup de més de 20 alumnes de Turkish Airlines que se sumen a la plantilla d’alumnes ja existents.

 

Pel que fa als vols comercials d’Alguaire, Air Nostrum consolida l’activitat tot l’any els divendres i els diumenges. Addicionalment, segueix l’activitat xàrter i d’aerotaxis a l’aeroport: aquest divendres aterrarà a Lleida un avió de Ryanair amb destinació a Albània i també es realitzen altres serveis internacionals d’aerotaxi.  

 

ANDORRA-LA SEU

 

 OPERACIONS ANDORRA LA SEU

Mensual 2020

Mensual 2021

% variació mensual

Gener

468

335

-28,42%

Febrer

541

759

40,30%

 

 

A l’aeroport d’Andorra-La Seu les xifres també són de creixement aquest mes de febrer. Això és degut a la utilització de l’aeroport per part de companyies d’aviació executiva que porten els seus passatgers a o des d’Andorra o la Seu a qualsevol ciutat europea. Líders del mercat corporatiu com NetJets o Jet Fly complementen l’oferta de les companyies basades a l’aeroport, com TSA. A part, empreses com Helitrans i PFC fan pujar també l’activitat en treballs aeris o formació. Això fa que aquest aeroport hagi duplicat el mes de febrer la seva activitat respecte l’any anterior.

 

L’aeroport compta ara mateix amb 14 hangars construïts per part de propietaris particulars o empreses que s’han basat a Andorra-La Seu.

2  

Imatges

Aeroport Andorra-La Seu

Aeroport Andorra-La Seu 58

Imatge Lleida-Alguaire

Imatge Lleida-Alguaire 102

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 403