DIA autisme

Els Mossos d'Esquadra s'adhereixen a la campanya "L'Autisme parla, Encén la llum blava" amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació de l'Autisme

query_builder   2 abril 2021 08:37

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra s'adhereixen a la campanya "L'Autisme parla, Encén la llum blava" amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació de l'Autisme

· Diverses comissaries del territori s’il·luminaran de blau per donar suport a les persones amb trastorn de l’espectre autista i sensibilitzar la ciutadania sobre les necessitats d’aquest col·lectiu

El cos de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra s’adhereix a la campanya d'àmbit internacional "L'autisme parla, Encén la llum", amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació de l'Autisme, que es celebra avui 2 d'abril.

L’any 2013 els Mossos ja es van sumar a aquesta campanya amb dues accions. D'una banda es van il·luminar de blau comissaries d'arreu del territori i, d'altra banda, les unitats regionals de proximitat i atenció al ciutadà de les diferents regions policials van establir vies de contacte i diàleg amb associacions de persones amb trastorns de l'espectre autista.

Aquest any es tornaran a il·luminar de blau algunes comissaries policials arreu de Catalunya. Concretament, s’il·luminarà el Complex Central de Sabadell, la seu de la Direcció General de la Policia a la Comissaria de les Corts i les nou seus de les regions policials. Amb l’encesa de les llums blaves als edificis policials, que es farà de les 21:00 fins a les 22:00 hores, es vol donar suport en la visualització d’aquest col·lectiu i sensibilitzar la ciutadania sobres les seves necessitats.

També s’encendran, de manera conjunta i coordinada, les llums prioritaris dels vehicles policials davant de les comissaries seus de les diferents regions.

Finalment, les oficines de relacions amb la comunitat reforçaran els contactes amb les associacions de persones amb trastorn de l’espectre autista TEA referents a nivell Catalunya per tal de col·laborar i participar en els actes que organitzin les entitats territorials.

Àrea de Comunicació

Barcelona, 2 d’abril de 2021