Xavier Pallarés, delegat del Govern a les Terres de l'Ebre

El PROCICAT continua treballant en la territorialització de les mesures a petició de la Delegació del Govern a l'Ebre i de les entitats municipalistes

query_builder   9 abril 2021 13:02

event_note Nota de premsa

El PROCICAT continua treballant en la territorialització de les mesures a petició de la Delegació del Govern a l'Ebre i de les entitats municipalistes

El delegat territorial del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha participat aquest matí en la reunió del Comitè tècnic del Pla d'Actuació del PROCICAT per emergències associades a malaties transmissibles emergents amb potencial d'alt risc i ha expressat la petició d'establir mesures territorialitzades per a les Terres de l'Ebre, atenent així les diferents realitats del país.
En aquest sentit, el PROCICAT està treballant, des de fa setmanes, en la territorialització de les mesures en les diverses reunions mantigudes, tant amb les delegacions del Govern com amb les entitats municipalistes de Catalunya. Per això, el Comitè tècnic té sobre la taula aquestes peticions i, en la mesura que les dades epidemiològiques dels propers dies puguin donar una imatge més real de l'evolució de la pandèmia, podrien ser acollides i preses en consideració en properes resolucions.

Xavier Pallarés ha remarcat les diferències demogràfiques, la dispersió geogràfica, tenint en compte també les actuals dades a la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre, amb 6 persones hospitalitzades per Covid19 a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, de les qual 3 són a l'UCI (+ 7 d'altres patologies) i 1 persones ingressada per Covid19 a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús. I les dades de velocitat de propagació se situen al Baix Ebre al 1'87; al Montsià és d'1'12; de 3'33 a la Ribera d'Ebre i de 3'14 a la Terra Alta.

La situació actual i les previsions d'un eventual increment de contagis i ingressos hospitalitaris aconsellen mesures restrictives; amb tot, caldrà seguir analitzant les diferents realitats geogràfiques, poblacionals, social i sanitàries abans d'adoptar unes mesures amb caràcter generalitzador, i amb una major sensibilitat per l'àmbit rural. El delegat del Govern ha exposat aquesta postura, que ha estat presa en consideració en el sí del PROCICAT i, si les dades epideiològiques ho permeten, seran objecte d'atenció a l'hora de plantejar noves mesures contra la Covid19.