El conseller Puigneró i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn

Generalitat i Diputació de Lleida impulsen el desplegament de la fibra òptica pel territori

query_builder   13 abril 2021 12:02

event_note Nota de premsa

Generalitat i Diputació de Lleida impulsen el desplegament de la fibra òptica pel territori

  • El conseller Puigneró i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, signen el conveni pel desplegament d’infraestructures de telecomunicacions per als anys 2021 i 2022
  • L’acord entre totes dues administracions compta amb un pressupost de 70.238.000€
El conseller Puigneró i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn

Amb la signatura digital, aquesta setmana, de part del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, i del president de la Diputació, Joan Talarn, del conveni amb la Diputació de Lleida per al desplegament i la compartició d’infraestructures de telecomunicacions, corresponent als anys 2021 i 2022, es fa efectiva la implantació de la fibra òptica pel territori.

El conveni ­–aprovat pel ple de la Diputació celebrat el passat 18 de març- transcriu el compromís de fomentar conjuntament el desplegament i la gestió coordinada d’infraestructures tecnològiques i de comunicacions electròniques que assegurin la igualtat d’oportunitats per a tots els territoris, ciutadania i empreses de Catalunya i, amb aquest objectiu, impulsar i accelerar el procés de desplegament de la fibra òptica a tots els municipis de Catalunya.

El conseller Jordi Puigneró ha destacat que “aquesta ha estat la legislatura en la qual el Govern ha fet l’esforç més gran en estendre la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a totes les comarques de Catalunya. Ens toca ara, de la mà del món local, fer arribar la fibra a la resta de municipis i nuclis habitats. El conveni amb la Diputació de Lleida és l’empenta definitiva per connectar la població i el teixit econòmic de les Terres de Ponent”.

El president de la Diputació, Joan Talarn, de la seva banda, ha afirmat que “l'autopista de la informació del segle XXI, que és la fibra òptica per facilitar comunicacions d'alta velocitat, ens ha d'ajudar a transformar l'economia de les terres de Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran, la pedra angular de la lluita de país contra el despoblament, i les institucions hem d'aplicar també una alta velocitat al desplegament de les infraestructures necessàries. Aquesta és la principal virtut del conveni signat".

Amb un pressupost de 70.238.000 euros, ambdues institucions es comprometen a aplicar el disseny ja elaborat d’un traçat d’infraestructures de fibra òptica al llarg de la xarxa de carreteres per arribar a tots els municipis de la província de Lleida.

Així, tant el departament de Polítiques Digitals i Administració Pública com la Diputació de Lleida iniciaran la licitació del projecte durant l’any 2021 per tal que la infraestructura de fibra òptica estigui executada com a màxim del 31 de desembre de 2022.

Segons el conveni, es faran dos tipus d’actuacions:

  1. Infraestructures per al pas d’instal·lacions de fibra òptica al llarg de la xarxa de carreteres per arribar a tots els municipis de la província de Lleida.
  2. Compromisos per desplegar la infraestructura per al pas d’instal·lacions i d’estesa de xarxa troncal de fibra òptica per a l’any 2021 i 2022.