24 HS FP

Més de 200 alumnes participen avui a la II edició de les 24H d'Innovació Barcelona d'FP, enguany en format virtual

query_builder   15 abril 2021 09:58

event_note Nota de premsa

Més de 200 alumnes participen avui a la II edició de les 24H d'Innovació Barcelona d'FP, enguany en format virtual

  • Els participants tenen com a objectiu trobar solucions en 24 hores, a través d’una plataforma virtual, a 24 reptes proposats per empreses d’àmbits i especialitats diversos

 

  • La jornada es pot seguir a través d’un programa retransmès en streaming, amb una graella amb taules rodones, xerrades, seguiment dels prototips, visites als equips i intervencions amb experts
24H FP

Més de 200 alumnes de formació professional d’arreu de Catalunya participen avui a partir de les 10h a la segona edició de les 24H Innovació Barcelona per Dualiza d’FP, on hauran de trobar solucions en 24 hores, a través d’una plataforma virtual, a 24 reptes proposats per empreses d’àmbits i especialitats diversos. L’objectiu de l’esdeveniment és apropar el talent i el potencial creatiu de l’FP a l’empresa. Per primer cop la jornada es pot seguir a través d’un programa retransmès en streaming des del web, amb una graella amb taules rodones, xerrades, seguiment dels prototips, visites als equips i intervencions amb experts.

 

Així doncs, els estudiants d’FP es distribuiran en 24 reptes i hauran de trobar solucions en 24 hores als reptes proposats per empreses d’àmbits i especialitats diversos com Danone, TRAM, Vueling, Aigües de Barcelona, TMB, DKV, Bayer, MediaMarkt, Santiveri, Hospital Clínic, Nestlé, Miro, Hospital de la Vall d’Hebrón, Everis, Opinno, Caritas, Circuit de Catalunya, Girbau, Seidor, DAMM, Sagardi, IAAC i Enertika. Les propostes de solucions també podran englobar diversos formats: des de productes fins a la creació de software o serveis sense limitacions creatives.

 

A més, l’edició d’enguany ha volgut ampliar les seves fronteres i comptarà amb un país i una comunitat autònoma com a convidats. Els rols de convidats els ocupen la Comunitat Valenciana i els Països Baixos. Ambdós participen en aquesta segona edició amb 9 alumnes cadascú que s’inclouran entre els 24 equips participants dels 24 reptes a resoldre en 24 hores.

 

Intel·ligència Artificial i noves tecnologies

 

Aquest 2021, a diferència de la primera edició on l’esdeveniment va ser presencial, les 24H seran totalment virtuals i comptaran amb eines com Miro, una plataforma de taulell digital col·laboratiu que permet visualitzar i desenvolupar tot el procés de creació, i assegurar també la coordinació entre els equips. Permetrà que els equips, que seran multidisciplinars per assegurar la suma de les seves personalitats, enginy i talents diversos, es puguin reunir virtualment per treballar en la solució al repte plantejat.

 

A més, les 24 equips tindran l’oportunitat de passejar per una recreació virtual on els seus avatars, recreats a partir de la cara de cada estudiant, podran assistir a sessions formatives, tallers i visites als diferents stands per connectar amb les presentacions dels prototips. L’espai virtual funcionarà amb una tecnologia de Dynamic 3D Audio que permetrà sentir i conversar només entre els avatars més propers, i així assegurar una experiència virtual completa.

 

Els equips es formaran gràcies a un software d’Intel·ligència Artificial desenvolupat per l’IIIA-CSIC que mesurarà les habilitats i personalitats de l’alumnat i agruparà als integrants dels reptes per tenir un ventall de capacitats el més equilibrades i disruptives possibles. A més, cada equip comptarà amb dos shakers que mentoritzaran el grup durant tot el procés d’elaboració de la proposta.

 

Els alumnes hauran, doncs, d’idear, prototipar i presentar una solució al repte que se’ls ha proposat i tindran a disposició diferents eines per a fer possible tot allò que vulguin com a solució. Els projectes seran després avaluats per un jurat i s’atorgarà un primer premi i un segon premi sota els següents criteris d’avaluació:

  • Originalitat, creativitat i innovació de les solucions i conceptes
  • Respecte del medi ambient, desenvolupament sostenible
  • Viabilitat tècnica i econòmica
  • Rellevància per a les necessitats dels usuaris.
  • Capacitat de treballar en equip en la resolució del repte

 

Demà dia 16, de les 10h, un cop finalitzat el temps per a resoldre els reptes, i fins les 11:30h es durà a terme la presentació dels resultats i d’11:30h a 12:00h es farà efectiva l’entrega de premis. Es podrà seguir també des del web de les 24H. La segona edició de les 24H Innovació Barcelona per Dualiza d’FP és un esdeveniment organitzat i finançat pel Departament d’Educació i per la Fundación Bankia para la Formación Dual.

 

 

15 d’abril de 2021

1  

Imatges

24h FP

24h FP 337