Cultura

El Govern impulsa la tercera línia de suport a treballadores i treballadors de la cultura, amb més de 4 milions d'euros

query_builder   19 abril 2021 08:19

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa la tercera línia de suport a treballadores i treballadors de la cultura, amb més de 4 milions d'euros

  • 5.501 professionals de la cultura han rebut l'ajut extraordinari per pal·liar els efectes de la pandèmia en el sector 
  • L’ajut s'ha adreçat a professionals, tècnics i docents de les arts escèniques, arts visuals i la música per les activitats culturals suspeses o restringides per raó de la crisi sanitària
  • Els pagaments ja s’han fet efectius

Més ajuts al sector cultural per pal·liar els efectes de la pandèmia

Un total de 5.501 professionals de les arts escèniques, arts visuals i la música han rebut l’ajut extraordinari de 750 euros aprovat pel Govern per pal·liar la situació econòmica del col·lectiu arran del coronavirus.

  • Aquesta convocatòria –amb un pressupost de 4.125.750 euros- és la tercera que els departaments de Treball, Afers Socials i Famílies i de Cultura impulsen conjuntament per oferir suport a professionals del sector cultural en el context de la pandèmia.
  • En total, entre els dos departaments s’han destinat 8.708.000 euros a ajuts extraordinaris que han arribat a 12.037 persones d’un sector especialment afectat per la crisi sanitària i que es considera essencial per part del Govern.
  • En aquesta tercera convocatòria, l’ajut anava adreçat a professionals, tècnics i docents de les arts escèniques, arts visuals i la música per les activitats culturals suspeses o restringides per raó de la crisi sanitària, i que els seus ingressos durant l’any 2020 que no haguessin superat els 20.000 euros.
  • Aquest topall va ampliar-se respecte els 13.000 euros de la convocatòria anterior a petició del propi sector.