calvet

Calvet: "Destinem 1,6 MEUR en ajuts a la part catalana de la conca de l'Ebre i el Xúquer per minimitzar el risc d'inundacions en zona urbana"

query_builder   19 abril 2021 19:32

event_note Nota de premsa

Calvet: "Destinem 1,6 MEUR en ajuts a la part catalana de la conca de l'Ebre i el Xúquer per minimitzar el risc d'inundacions en zona urbana"

  • El conseller de Territori i Sostenibilitat ha visitat les zones on s’actuarà a l’Aldea (Baix Ebre) i la Galera (Montsià), dins de la línia de subvencions destinades a reduir el risc d’inundacions mitjançant actuacions com l’adequació de talussos, el manteniment de dics, l’estabilització de marges, entre d’altres

 

  • L’ACA ha atorgat un total de 9 ajuts, sis dels quals beneficiaran les comarques lleidatanes i tres a les terres de l’Ebre

 

  • Aquesta és la primera ordre de subvencions endegada per l’ACA que s’atorga a la part catalana de les conques de l’Ebre i del Xúquer
calvet

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat pel director de l’ACA, Lluís Ridao, i els alcaldes de l’Aldea (Baix Ebre) i la Galera (Montsià), Xavier Royo i Ramon Agustí Múñoz, respectivament, ha visitat avui les zones d’aquests dos municipis ebrencs on es duran a terme actuacions per minimitzar el risc d’inundacions i que s’engloben dins de la línia d’ajuts destinada a l’adequació de talussos, el manteniment de dics, l’estabilització de marges, entre d’altres.

 

Al municipi de l’Aldea s’ha atorgat un ajut de 500.000 euros per a l’endegament del barranc de Pixadors a l'entorn de l'antiga N-340, mentre que a la Galera es destinaran més de 178.700 euros per a l’estabilització del marge esquerre del barranc de la Galera. Calvet ha destacat que “aquesta és la primera ordre de subvencions endegada per l’ACA que s’atorga a la part catalana de les conques de l’Ebre i del Xúquer”. Així, el conseller ha subratllat que “és el primer cop que l’ACA pot actuar directament en territori tradicionament de la CHE, on no hi havia inversions”, en virtut d’un canvi en la legislació.

 

El titular de DTES ha explicat que “hem dissenyat un pla de subvencions als ajuntaments i a les entitats per a reparar danys del Glòria però també perquè aquestes actuacions ens permetin prevenir les avingudes en el cas d’episodis meteorològics extrems com el que vam viure”. Calvet ha exposat que “a les Terres de l’Ebre hi ha tres actuacions per valor de 850.000 euros, contents d’haver reaccionat amb rapidesa i sobretot de crear condicions per tal d’impedir que futurs episodis ens facin malbé les lleres o les travesses urbanes”.

calvet

A l’Aldea, el conseller ha posat en valor que l’actuació d’endegament “donarà molta capacitat hidràulica al barranc” dels Pixadors i que “amb actuacions que hem de continuar fent en el futur, aconseguirem unes condicions urbanístiques i ambientals a l’Aldea perquè sigui un lloc millor per viure i per desenvolupar activitat econòmica”.

 

Un total de 9 ajuts amb 1,6 MEUR

 

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha publicat la proposta definitiva de resolució de les sol·licituds de subvenció per a minimitzar el risc d’inundació en zona urbana a la part catalana de la conca de l’Ebre i el Xúquer. En total s’han atorgat un total de 9 subvencions, amb un pressupost superior conjunt als 1,6 MEUR. Sis dels ajuts beneficiaran les terres de Lleida i els tres restants a les Terres de l’Ebre.

 

A continuació es detallen els ajuts atorgats:  

 

Ens sol·licitant

Comarca

Actuació

Subvenció atorgada

Vegueria de Lleida

Ajuntament de l’Albi

Les Garrigues

Desmuntatge de la presa del pantà municipal de

L'Albi

26.998,30 €

Ajuntament d’Agramunt

Urgell

Rebaix de la cota del llit del riu Sió sota el Canal Principal d'Urgell i estabilització de la llera.

186.254,08 €

Vegueria de l’Alt Pirineu i  Aran

Ajuntament de Vielha e Mijaran

Vall d’Aran

Manteniment del dic número 1 sobre el riu Nere

14.773,66 €

Ajuntament de Bolvir

Baixa Cerdanya

Reducció de la inundabilitat de la zona urbana

provocada per la insuficient capacitat de les obres de

drenatge del torrent dels Agustins

282.222,40 €

Ajuntament de Bossòst

Vall d’Aran

Protecció de marges de l'Arriu Garona a l'àmbit de la

zona industrial sud i al nucli urbà

134.529,50 €

Ajuntament de Ger

Baixa Cerdanya

Obres de protecció del torrent de les Valls

116.057,82 €

Vegueria Terres de l’Ebre

Ajuntament de l’Aldea

Baix Ebre

Endegament del barranc de Pixadors a L'Aldea en

l'entorn de l'antiga N-340

500.000,00 €

Ajuntament de la Galera

Montsià

Estabilització del marge esquerre del Barranc de la

Galera

178.712,71 €

Ajuntament de Gandesa

Terra Alta

Canalització del Torrent del Regall

163.304,16 €

Els ajuts serviran per reduir el risc d’inundacions mitjançant actuacions en trams fluvials que transcorren per zona urbana, com l’adequació de talussos i endegaments, el manteniment de dics, l’estabilització de marges, entre d’altres.

 

2  

Imatges

Fotografia visita la Galera

Fotografia visita la Galera 167

Fotografia l'Aldea

Fotografia l'Aldea 635

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 1169