mossos a farmàcia

Mossos d'Esquadra i la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) estableixen un canal directe de denúncies per furts i danys

query_builder   22 abril 2021 11:11

event_note Nota de premsa

Mossos d'Esquadra i la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC) estableixen un canal directe de denúncies per furts i danys

  • Els dos organismes col·laboren per reforçar la seguretat en les farmàcies i establir un referent policial de proximitat que atendrà els requeriments de cada establiment

 

  • Per a la resta de delictes que no siguin furts o danys, els professionals podran demanar cita prèvia per presentar denúncia sense haver de fer cua

Mossos d’Esquadra i la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC)  han iniciat una col·laboració per reforçar la seguretat en les farmàcies. La col·laboració contempla diferents mesures i accions per facilitar la relació i coordinació amb entre els dos organismes i dotar a les farmàcies d’eines per millorar la seva protecció i seguretat.

 

Una de les primeres línies de col·laboració consisteix en reforçar la relació entre els titulars de les oficines de farmàcia i els referents territorials amb la comunitat i els grups de proximitat dels Mossos d’Esquadra de forma que cada farmacèutic conegui i pugui tenir contacte amb els seus agents policials de referencia del seu territori.

 

Canal de denúncies per a les farmàcies

 

Gràcies a aquesta col·laboració entre Mossos d’Esquadra i FEFAC s’ha posat en marxa un canal de denúncies per facilitar la seva tramitació  a través de FEFAC per evitar desplaçaments innecessaris i esperes a comissaria per presentar les denúncies.

 

Així, si una farmàcia és víctima d’un furt o un delicte de danys i desconeix la identitat de l’autor dels fets i no pot aportar cap dada, pot tramitar la denúncia a través del canal de denúncies de FEFAC, evitant així esperes a comissaria. Només cal passar a recollir  la denúncia a dependències policials un cop està complimentada.  

 

Aquest canal de denúncies per escrit no es podrà utilitzar per a cap altre delicte que no siguin furts o danys. Per a la resta de delictes, les farmàcies podran demanar cita prèvia per interposar denúncia sense haver de fer cues. En aquest cas, la denúncia l’ha de presentar el titular de la farmàcia, víctima o testimoni del delicte, de manera presencial.

 

Recordem que és clau tramitar les denúncies, sigui quin sigui el delicte, per perseguir els delinqüents i evitar nous episodis d’aquest tipus de cara al futur.  

 

Àrea de Comunicació

Barcelona, 22 d’abril de 2021