riudarenes sils

Territori i Sostenibilitat impulsa el projecte del condicionament d'un tram de la GI-555 a Sils

query_builder   23 abril 2021 09:21

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat impulsa el projecte del condicionament d'un tram de la GI-555 a Sils

  • Consisteix en l’eixamplament i ordenació de la carretera al llarg d’1,3 quilòmetres, entre l’enllaç amb l’A-2 i l’accés de Vallcanera, amb una inversió prevista de 2,8 MEUR

 

  • L’actuació es complementarà amb la millora en el tram fins a l’enllaç amb la C-63, a Riudarenes
riudarenes sils

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de la redacció del projecte constructiu per a definir el condicionament d’un tram de la GI-555 al seu pas pel terme de Sils (la Selva), entre l’enllaç amb l’A-2 i l’accés de Vallcanera. La redacció del projecte es licita per un import de 121.000 euros i un termini de nou mesos. El document definirà les actuacions necessàries per eixamplar i ordenar els accessos de la carretera en un tram d’1,3 quilòmetres de longitud, amb una inversió estimada en prop de 2,9 MEUR.

 

Així, es preveu eixamplar la carretera dels 6 metres que té actualment fins als 10 metres, amb una calçada formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres d’amplada cadascun. D’altra banda, el projecte analitzarà la unificació d’accessos i plantejarà, si escau, l’execució de camins laterals per a la canalització dels moviments. Així mateix, es milloraran les falques d’entrada i sortida dels accessos que es mantinguin.

 

Es preveu la construcció d’una passarel·la per a vianants i ciclistes paral·lela a l’actual pas sobre l’AP-7 i la continuïtat d’aquest itinerari de vianants i ciclistes, entre la intersecció del quilòmetre 0,7 d’accés al veïnat de la Barceloneta i l’accés a Vallcanera. L’actuació també inclourà actuacions pel que fa a obres de fàbrica, elements de drenatge, senyalització vertical i horitzontal, barreres de seguretat i visibilitat als trams d’avançament i accessos. 

 

Millora de la funcionalitat a la GI-555

 

L’actuació que s’impulsa té com a objectiu millorar la funcionalitat i la seguretat en el trànsit a la carretera GI-555 entre Sils i Riudarenes, amb una IMD d’uns 5.000 vehicles, i es complementa amb un altre projecte de similars característiques que el Departament té en redacció: la millora del tram des de l’accés a Vallcanera fins a l’enllaç amb la C-63. Es preveu per aquesta obra, que abastarà 1,5 quilòmetres, una inversió d’uns 2,1 MEUR. Aquesta actuació inclourà la construcció d’una rotonda a l’accés de Vallcanera.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 320