Ramon Farré: "Avui encara hem de demanar a Sant Jordi que ens mati molts dracs i que ens porti la llibertat a tots"

El delegat del Govern recorda els "jordis" empresonats en l'acte institucional de la Diada celebrat a la Seu Vella de Lleida

query_builder   23 abril 2021 14:29

event_note Nota de premsa

Ramon Farré: "Avui encara hem de demanar a Sant Jordi que ens mati molts dracs i que ens porti la llibertat a tots"

El delegat del Govern recorda els "jordis" empresonats en l'acte institucional de la Diada celebrat a la Seu Vella de Lleida

Ramon Faré en l'acte institucional Diada Sant Jordi Lleida
Ramon Farré, en el transcurs de l'acte institucional de la Diada de Sant Jordi a la Seu Vella de Lleida

El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha tingut un avui un record per als “jordis” empresonats a Lledoners. Ho ha fet en el transcurs de l’acte institucional de la Diada de Sant Jordi, que han celebrat conjuntament la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Lleida i la Diputació de Lleida davant de la Porta dels Apòstols de la Seu Vella.

Aprofitant que l’acte tenia lloc en el punt d’on segles enrere sortien les escales que baixaven des de la Seu Vella fins a la ciutat, Farré s’ha referit a unes “escales i ciutat de llibertat, que alguns Jordis avui no poden celebrar lliurement, perquè són empresonats, com tampoc els altres ‘jordis’ que els acompanyen en la mateixa situació, pels quals avui encara duem llaços grocs a la solapa”. En aquest sentit, el delegat ha afirmat que “avui encara hem de demanar a Sant Jordi que ens mati molts dracs i que ens porti la llibertat a tots”. Farré també ha fet una crida a defensar la llengua i la literatura catalanes perquè són "un dels fonaments de la nostra identitat i consciència col·lectiva".

L’acte ha comptat amb una actuació artística sobre textos literaris amb components dramatúrgics, musicals i plàstics, que ha anat a càrrec de Jaume Belló i Ares Piqué, acompanyats musicalment per Jordi Gasion i amb la pintura d’Alba Santacreu. La trentena de textos literaris en què s’ha basat la interpretació pertanyen a autor/es lleidatans/es i han estat seleccionats per Llunyana. Cercle de Cultura Escrita, entitat que vol promocionar l’obra escrita de Lleida i les comarques de Ponent i els seus autors/res.

Posteriorment, Glòria Mirada i Iolanda Dolcet, professionals i docents d’Infermeria i de Didàctica de l'Expressió Musical a la Universitat de Lleida, han fet lectura d’un text en reconeixement de la tasca que estan desenvolupant els sectors sanitari i educatiu durant la pandèmia del Covid-19.

L’acte ha conclòs amb la inauguració de l’exposició escultòrica “Pedra amb pedra”, de l’artista Marta Pruna, que consta de 37 peces que estaran distribuïdes en diferents espais de la Seu Vella de Lleida fins a finals de juny.

L’acte, que enguany ha estat organitzat pels Serveis territorials de Cultura, ha comptat amb l’assistència del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i l’alcalde de la ciutat, Miquel Pueyo.

1  

Imatges

Foto d'un moment de l'actuació artística en l'acte institucional de la Diada de Sant Jordi

Foto d'un moment de l'actuació artística en l'acte institucional de la Diada de Sant Jordi 3090