roda ter

El sector del Puig Vell de Roda de Ter acollirà parcel·les industrials de gran format

query_builder   26 abril 2021 18:07

event_note Nota de premsa

El sector del Puig Vell de Roda de Ter acollirà parcel·les industrials de gran format

  • La Comissió d’urbanisme de la Catalunya Central ha informat favorablement d’una modificació de planejament per passar de parcel·les de petit format d’ús terciari a d’altres industrials de gran format, més adequades a la demanda actual

 

  • També s’ha aprovat l’ampliació del tanatori de Cardona amb dues sales de vetlla addicionals
roda ter

La Comissió territorial d’urbanisme de la Catalunya Central, presidida pel secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, ha emès avui informe favorable a la modificació del planejament municipal de Roda de Ter (Osona) per reconvertir les parcel·les d’ús terciari previstes al sector del Puig Vell en grans parcel·les d’ús industrial, més adequades a la demanda empresarial actual. El canvi permetrà també ampliar la zona verda de la Muntanyeta.

 

El sector del Puig Vell va ser desenvolupat i urbanitzat per l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) i ofereix parcel·les per a usos terciaris. Ara, es volen agrupar aquestes parcel·les per poder oferir-ne de més grans. Per aconseguir-ho, s’ha traslladat una zona verda de 1.239,11 m2 , que es preveia situar entre dos solars, al nord del sector, el que permet disposar de tot l’àmbit per a destinar-lo a usos empresarials.

 

Es proposa igualment el canvi de qualificació de totes les parcel·les terciàries a indústria aïllada de nova creació, atès que no hi ha prou demanda de sòl terciari i, en canvi, sí hi ha interès per sòl qualificat com a industrial de parcel·la gran. De retruc, la zona verda traslladada se sumarà a la de la Muntanyeta, ampliant aquest espai.

 

Finalment, s’ajusta l’ordenació del sector per afavorir la instal·lació d’una indústria amb façana contínua, fet que permetrà una millora de la qualitat del conjunt. La modificació de planejament no comporta un increment del sostre edificable.

 

Ampliació del tanatori de Cardona

 

La Comissió també ha aprovat definitivament el Pla especial per a l’ampliació de l’actual tanatori de Cardona (Bages), situat a la plaça de les Escoles Escasany. L’àmbit d’actuació està ocupat per dues parcel·les; en una d’elles se situa l’actual tanatori i l’altra, sense edificar, és la que acollirà l’ampliació de l’equipament funerari.

 

 

cardona

El tanatori actual ocupa un edifici d’una sola planta de poc més de 90 m2, que disposa de sala de recepció, lavabo, dues sales de vetlla i un magatzem, a més de tots els serveis necessaris per als usos funeraris. L’ampliació permetrà disposar de dues sales de vetlla addicionals, serveis adaptats i accés de vehicles per la part posterior del passatge del Notari Thomasa. El Pla especial determina les condicions que haurà de complir la nova edificació.

2  

Imatges

Plànol Roda de Ter

Plànol Roda de Ter 191

Plànol Cardona

Plànol Cardona 81

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 274