Suport a la gestió dels residus municipals

query_builder   29 abril 2021 09:00

event_note Nota de premsa

Suport a la gestió dels residus municipals

.

L’Agència de Residus de Catalunya -l’ARC- ha aprovat l’atorgament d’una subvenció de prop de 20,6 MEUR al Consell Comarcal del Baix Camp per a l’execució de diverses millores al centre comarcal de tractament de residus municipals, ubicat a Botarell.

Les actuacions que es desenvoluparan consisteixen en l’ampliació i millora de la planta de tractament mecànic i biològic de la fracció resta, la modificació de la línia de pretractament de la fracció orgànica de la planta de compostatge, i la remodelació i posta a punt dels tres digestors de la planta de digestió anaeròbia. La subvenció atorgada per l’ARC suposa el 100% del pressupost de l’actuació.

Per altra banda, l’ARC també ha aprovat destinar 15 MEUR addicionals per al finançament de les actuacions de millora de la planta de valorització energètica de residus del Camp de Tarragona, que s’afegiran als 45 MEUR ja aprovats. Així, l’Agència subvencionarà amb un total de 60 MEUR la Mancomunitat d’Incineració de Residus Urbans de Tarragona per adaptar la planta a les millores quantitatives i qualitatives necessàries com a conseqüència de l’augment del poder calorífic i la seva eficiència energètica i la incorporació de les millors tècniques disponibles.