El SEM activa el vol nocturn a l'Hospital Joan XXIII

query_builder   29 abril 2021 09:00

event_note Nota de premsa

El SEM activa el vol nocturn a l'Hospital Joan XXIII

Metge i infermer HEMS (Helicopter Emergency Medical Service) Vol nocturn. Autor: Xavi Blanco
Metge i infermer HEMS (Helicopter Emergency Medical Service) Vol nocturn. Autor: Xavi Blanco

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha començat a operar en  vol nocturn a l’heliport de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona per donar cobertura a la població d’aquest territori que tingui com a referència aquest centre hospitalari i que aglutina unes 530.000 persones.

Aquest nou servei s’activarà quan sigui necessari un trasllat interhospitalari en horari nocturn, entre l’Hospital Joan XXIII i algun dels centres de l’àrea metropolitana de Barcelona. Es preveu que com a mínim el 50% d’aquests trasllats, que actualment es fan per carretera en horari nocturn amb destí Barcelona, es facin mitjançant l’helicòpter medicalitzat del SEM.

Per tal d’operar en vol de nit, l’Hospital Universitari Joan XXIII ha realitzat un seguit d’accions de millora, treballs d’abalisament i il·luminació que garanteixen l’aterratge i enlairament nocturn amb totes les mesures de seguretat.

L’inici d’aquest nova activitat, que en horari nocturn serà des de les 20.00h del vespre fins a les  08.00h del matí durant els 365 dies de l’any, permetrà el trasllat de pacients que, per la seva complexitat o per necessitats del servei, han de ser derivats a d’altres centres hospitalaris del territori i que també compten amb una helisuperfície en horari nocturn. L’helicòpter també comptarà amb la incorporació d’equips pediàtrics neonatòlegs.