Les Terres de l'Ebre es preparen per a una campanya de recollida de fruita segura

query_builder   28 abril 2021 11:02

event_note Nota de premsa

Les Terres de l'Ebre es preparen per a una campanya de recollida de fruita segura

  • Des de Salut, Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i Treball, Afers Socials i Famílíes, preparen una campanya que garanteixi la seguretat de treballadores, treballadors i empreses davant la pandèmia de la Covid19
La campanya de recollida de fruita a les Terres de l'Ebre donarà el tret de sortida, i ho farà de fomra més segura vers la pandèmia de la Covid-19.
Des dels departaments de Salut, Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i Treball, Afers Socicals i Famílies, juntament amb les empreses del sector, s'ha treballat per tal d'elaborar un document de recomacions d'actuació davant el risc de la Covid-19. Aquest document inclou totes les pautes per tal d'efectual un control preventiu en la campanya de la recollida de la fruita.

A més a més, des dels departaments s'ha col·laborat amb les diferents empreses del sector per tal de guiar i ajudar a la implementació d'aquestes mesures, també amb l'objectiu d'establir un diàleg constant per tal de resoldre dubtes i gestionar casos i situacions que es puguin sobrevenir.

Així doncs, aquest document gira al voltant de 4 eixos: garantir sempre la màxima seguretat en el treball, ja sigui de camp o de la cadena de producció; garantir un transport segur per tal d'evitar que els moments de trajecte siguin una font de contagi; allotjament segur pels temporers, siguin o no residents durant l'any a les Terres de l'Ebre, i el concepte de municipi segur, vetllant per intensificar i no abaixar la guàrdia amb el compliment de les mesures preventives per part de la població.

Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre, ha volgut destacar que "tot allò que puguem fer per prevenir i tenir clares les mesures implicarà un major èxit en la campanya. Sabem el que funciona, quines són les mesures importants i quin són els moments crítics i hem d'actuar per tal de prevenir-los".

Per la seva part, Jesús Gómez, director territorial d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, ha manifestat que "els diferents sectors agrícoles han mostrat un alt grau d'implicació en el compliment i implementació de les mesures de lluita contra la Covid-19, com ja s'ha mostrat en la passada campanya de l'oliva i el cítric, i són conscients que encara cal mantenir alta la vigilància per assegurar un bon funcionament de la campanya".