Desarticulada una bateria de lladres itinerants dedicats als robatoris amb força a domicilis que triava víctimes d'origen xinès propietaris de negocis amb un alt rendiment econòmic

Desarticulada una bateria de lladres itinerants dedicats als robatoris amb força a domicilis que triava víctimes d'origen xinès propietaris de negocis amb alt rendiment econòmic

query_builder   2 maig 2021 10:04

event_note Nota de premsa

Desarticulada una bateria de lladres itinerants dedicats als robatoris amb força a domicilis que triava víctimes d'origen xinès propietaris de negocis amb alt rendiment econòmic

  • Els investigadors relacionen els arrestats amb vuit robatoris amb força a domicilis i amb un robatori violent 
  • El grup havia comès els robatoris a les comarques de la Selva, Maresme, Barcelonès, Baix Camp i Tarragonès
  • Els tres arrestats, que ja han entrat a presó, tenen antecedents per fets similars a Bèlgica, Holanda, França, Àustria, Eslovènia i Portugal, fet que en demostra la itinerància

La Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) i de la Guàrdia Urbana de Tarragona van detenir el 23 d’abril tres homes de nacionalitat croata com a presumptes autors de vuit robatoris amb força a domicilis, un robatori violent i per  pertinença a grup criminal.

La investigació es produeix en el marc d’una investigació que agents de la Unitat Central de Robatoris amb Força duien a terme contra un grup criminal organitzat que cometia robatoris amb força a domicilis que regentaven ciutadans d’origen xinès.

La investigació comença a principis de març després que els agents detectessin un increment de denúncies relacionades amb robatoris amb força a domicilis. Aquests robatoris tenien un nexe comú ja que les víctimes eren sempre ciutadans d’origen xinès propietaris de negocis que generaven uns ingressos importants. Tot i que es tractava d’un grup itinerant, fet que en va dificultar la investigació, els agents van centrar les indagacions en un grup de tres lladres que podrien formar part d’una organització criminal més gran dedicada als robatoris amb força a domicilis.

A mitjans d’abril els investigadors van poder establir com actuava la bateria de lladres i quin era el seu abast territorial: seleccionaven establiments comercials regentats per xinesos i esbrinaven quins d’aquests establiments generaven beneficis econòmics importants. Aleshores feien esperes fora dels comerços de manera discreta fins que el local tancava i seguien els propietaris fins al seu domicili. A partir d’aquell moment controlaven l’immoble fins que s’asseguraven que no hi hagués ningú per accedir-hi, coincidint amb l’horari d’obertura del comerç, per així sostreure objectes de valor que tinguessin una bona sortida al mercat negre com dispositius electrònics, joies o diners en efectiu. En un d’aquests robatoris s’havien arribat a endur fins a 53.000 euros en metàl·lic.     

El 23 d’abril la investigació es va precipitar  ja que el grup va intentar un altre robatori a Tarragona després del qual van ser detectats per la Guàrdia Urbana de la localitat que va poder detenir un dels lladres, tot i que la resta de membres del grup van poder fugir. Com a conseqüència d’aquest robatori es va posar en marxa un dispositiu policial per part dels Mossos d’Esquadra i finalment al vespre van arrestar els dos lladres que havien aconseguit escapar unes hores abans.

L’endemà els agents van fer una entrada i escorcoll al domicili dels autors del robatori en un domicili ubicat a Salou. Els mossos van recuperar diversos dels objectes sostrets així com peces de roba utilitzades durant els robatoris. Els investigadors han pogut relacionar els tres detinguts amb un total de vuit robatoris amb força a domicili i un robatori violent.

La investigació continua oberta ja que els policies treballen amb la hipòtesi que aquesta bateria de lladres formi part d’una estructura criminal més gran juntament amb altres grups que treballen amb la mateixa metodologia delictiva. Cal destacar que els beneficis econòmics que es generaven a partir de la venda dels objectes sostrets durant els robatoris per part dels lladres  els enviaven posteriorment als seus països d’origen.

Alguns dels arrestats tenen antecedents per fets similars a Bèlgica, Holanda, França, Àustria, Eslovènia i Portugal, fet que demostra la itinerància d’aquest tipus de delinqüència per tot Europa.

Els tres detinguts van passar a disposició judicial el 26 d’abril i el jutge va decretar l’ingrés a presó per als tres.

 

Àrea de Comunicació
Barcelona, 2 de maig de 2021

2  

Imatges

IMG1

IMG1 364

IMG2

IMG2 299