FGC

FGC i el RACC signen un acord per impulsar accions que fomentin una mobilitat intermodal, sostenible i més àgil

query_builder   4 maig 2021 15:53

event_note Nota de premsa

FGC i el RACC signen un acord per impulsar accions que fomentin una mobilitat intermodal, sostenible i més àgil

  • Ambdues entitats comparteixen objectius comuns per promoure l’ús combinat dels diferents modes de transport
FGC
Font i Mateu, a les oficines corporatives d'FGC després de signar l'acord.

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, i el president del RACC, Josep Mateu, han signat avui un acord de col·laboració per promoure accions que fomentin una mobilitat intermodal, sostenible i més àgil, oferint eines i informació als usuaris perquè els sigui més fàcil i còmode realitzar els seus desplaçaments d’una manera responsable i respectuosa amb el medi ambient. Tant el RACC com Ferrocarrils han evolucionat per transformar-se en entitats de serveis a la mobilitat i comparteixen els objectius comuns de fomentar l’ús combinat dels diferents modes de transport per la lluita contra el canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica.

En el transcurs de la trobada, s’han exposat les principals accions de col·laboració entre les dues entitats i que se centraran en l’elaboració d’estudis, accions i activitats que facilitin l’accessibilitat i l’ús racional dels mitjans de transport. En aquesta línia, destaca l’anàlisi dels aparcaments d’enllaç, la integració de la informació del portal de dades obertes d’FGC a les plataformes de mobilitat, com l’app CityTrips del RACC, i la divulgació de l’ús del transport públic a través dels diferents canals de comunicació propis, tant del RACC com de Ferrocarrils de la Generalitat.

Per al President del RACC, Josep Mateu, “la signatura del conveni d’avui entre el RACC, una entitat que ha passat de ser un Club d’Automobilisme a un Club de Serveis a la Mobilitat, i Ferrocarrils suposa un bon exemple de com la col·laboració publico-privada ha de permetre prestar els millors serveis als ciutadans i amb la màxima excel·lència i, alhora, suposa avançar en un objectiu compartit per les dues entitats: posicionar l’usuari en el centre i apostar per la digitalització i la innovació en el món de la mobilitat. Per al RACC, cal avançar cap a una mobilitat més segura, sostenible i que contribueixi al progrés econòmic”.

Ricard Font ha destacat que per a Ferrocarrils “és important establir aliances amb tots aquells operadors i entitats implicades en els hàbits de mobilitat de les persones. La nostra aposta és passar de ser una empresa de serveis ferroviaris a una empresa de mobilitat, accessible per a tothom i interoperable amb altres empreses, afavorint el canvi modal i acollint tot tipus de serveis més enllà dels ferroviaris”. Font ha posat com a exemple l’aplicació que permet actualment consultar el nivell d’ocupació dels aparcaments d’intercanvi d’FGC. “Facilitem l’accés del viatger a l’estació i promovem l’ús del transport públic amb l’objectiu compartit de la lluita contra el canvi climàtic la millora de la qualitat de l’aire”, ha indicat.

2  

Imatges

Foto 1

Foto 1 80

Foto 2

Foto 2 149

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 231